مقایسه پوکو F6 با پوکو F6 پرو شیائومی ؛ برنده بازی کدام است؟
هلیا مینائی
- 08 خرداد 1403
- 9 دقیقه مطالعه
انتظارها به سر رسید و سرانجام شاهد معرفی جدیدترین گوشیهای گیمینگ شیائومی تحت عنوان پوکو F6 و پوکو F6 پرو هستیم. این دو دستگاه محبوب با مشخصات فنی در خور توجه، وارد بازار شدهاند تا به رقابت با سایر دستگاههای همرده خود بروند. اما Poco F6 چه تفاوتی با Poco F6 Pro دارد؟
در این مقاله قصد داریم به مقایسه پوکو F6 با پوکو F6 پرو بپردازیم و هر دو دستگاه را زیر ذرهبین برده و مورد بررسی قرار دهیم تا متوجه شویم که کدام یک ارزش خرید بالاتری دارد. با فرامگ همراه باشید.
مقایسه مشخصات فنی گوشی Poco F6 با Poco F6 Pro شیائومی
پیش از اینکه به صورت جامع به بررسی گوشی های گیمینگ جدید شیائومی یعنی پوکو اف ۶ و پوکو اف ۶ پرو بپردازیم، نگاهی به مشخصات فنی آنها روی کاغذ خواهیم داشت.
مشخصات فنی | گوشی شیائومی پوکو F6 | گوشی شیائومی پوکو F6 Pro |
ابعاد و وزن | ۸ × ۷۴٫۵ × ۱۶۰٫۵ میلیمتر ۱۷۹ گرم | ۸٫۲ × ۷۵ × ۱۶۰٫۹ میلیمتر ۲۰۹ گرم |
صفحه نمایش | ۶٫۶۷ اینچ AMOLED ۱۲۰ هرتز رزولوشن ۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل روشنایی ۲۴۰۰ نیت دالبی ویژن +HDR10 گوریلا گلس ویکتوس | ۶٫۶۷ اینچ AMOLED ۱۲۰ هرتز رزولوشن ۳۲۰۰× ۱۴۴۰ پیکسل روشنایی ۴۰۰۰ نیت دالبی ویژن +HDR10 گوریلا گلس ۵ |
حافظه ذخیرهسازی | ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت | ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت و یک ترابایت |
رم | ۸/۱۲ گیگابایت | ۱۲/۱۶ گیگابایت |
دوربین اصلی | ۵۰ مگاپیکسل دوربین اصلی واید فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) ۸ مگاپیکسل اولتراواید سایر ویژگیهای دوربین: لرزشگیر تصویر اپتیکال، HDR، پانوراما، فلش LED حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه | ۵۰ مگاپیکسل دوربین اصلی واید فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) ۸ مگاپیکسل اولتراواید ۲ مگاپیکسل ماکرو سایر ویژگیهای دوربین: لرزشگیر تصویر اپتیکال، HDR، پانوراما، فلش LED حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 8K با سرعت 24 فریم بر ثانیه |
دوربین سلفی | ۲۰ مگاپیکسل واید حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه | ۱۶ مگاپیکسل واید حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه |
سخت افزار | Snapdragon 8s Gen 3 ۴ نانومتری GPU: Adreno 735 | Snapdragon 8 Gen 2 ۴ نانومتری GPU: Adreno 740 |
نرم افزار | اندروید ۱۴ HyperOS | اندروید ۱۴ HyperOS |
باتری | 5000 میلیآمپرساعت | 5000 میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ | شارژ سریع 90 وات | شارژ سریع 120 وات |
استاندارد IP | IP64 | IP54 |
مقایسه طراحی گوشی پوکو اف ۶ با پوکو اف ۶ پرو
در این بخش با دو گوشی کاملا متفاوت از نظر طراحی روبهرو هستیم که هر کدام به نوعی جذابیت خاص خود را دارند؛ اما به صورت کلی هر دو گوشیهای پوکو اف ۶ و پوکو اف ۶ پرو از صفحهنمایش ۶٫۶۷ اینچی برخوردار شدهاند که در نسخه پرو به لطف حاشیههای کمتر صفحهنمایش، محتوا در اندازه بزرگتری به کاربر نمایش داده میشود.
از نظر ابعاد هر گوشی تقریبا یکسان هستند و تفاوت موجود چندان به چشم نمیخورد؛ اما از نظر وزن باید در نظر داشته باشید که گوشی پوکو F6 پرو با وزن ۲۰۹ گرمی، سنگینتر از پوکو F6 با وزن ۱۷۹ گرم است که حین کار کردن با هر دو دستگاه کاملا به چشم میآید. در کمال تعجب در نسخه استاندارد شاهد محافظت گوریلا گلس ویکتوس هستیم در حالی که نسخه پرو به گوریلا گلس ۵ محدود میشود و مقاومت کمتری از خود در برابر ضربهها و خط و خش احتمالی نشان میدهد.
شیائومی بار دیگر مانند نسل قبل، جنس پلاستیک به کار برده شده در پوکو F6 را به شیشه در گوشی پوکو F6 پرو ارتقا داده که به لوکستر به نظر رسیدن ظاهر این دستگاه اضافه میکند؛ اگر چه به نظر میرسد که نوع آن گوریلا گلس نیست. به علاوه، این موضوع که هر دو گوشی روکشی مات روی پنل پشتی دارند باعث میشود اثر لکه چربی کمتر باقی بماند. لازم به ذکر است که میتوانید گوشی شیائومی پوکو F6 را در رنگهای مشکی (Black)، سبز (Green) و تیتانیومی و گوشی شیائومی پوکو F6 پرو را تنها در دو رنگ محبوب مشکی (Black) و سفید (White) خریداری کنید.
هنگامی که صحبت از طراحی ماژول دوربین میشود، باید بگوییم که در این قسمت پوکو F6 با طراحی جدید و متفاوت خود برنده خواهد بود؛ چرا که گوشی پوکو F6 پرو دارای ماژول دوربینی است که سالها پیش در گوشیهای پوکو دیده شده بود و حال امکان دارد کمی قدیمی بهنظر برسد. البته این موضوع باعث نمیشود که زیبایی رنگ طلایی دور تا دور لنز دوربین گوشی Poco F6 پرو دیده نشود.
آخرین موردی که میتوان در بخش طراحی به آن اشاره کردن مربوط به استاندارد ضد آب هر دو دستگاه میشود. در کمال تعجب، گوشی پوکو F6 موفق به دریافت استاندارد IP64 به معنای مقاومت در برابر پاشش آب و گردوغبار و گوشی پوکو F6 پرو استاندارد IP54 را دارد که تنها میتواند کمی دستگاه را در برابر گرد و غبار محافظت کند.
اینکه طراحی کدام گوشی از نظر شما خوب است، موضوعی کاملا سلیقهای محسوب میشود؛ اما با توجه اینکه گوشی پوکو F6 از طراحی جدیدتری نسبت به پوکو F6 پرو دارد، نظر کاربران را بیشتر به خود جذب کرده است. همچنین از لحاظ استانداردهای مقاومتی، عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. البته این موضوع به معنای ضعیف بودن گوشی پوکو اف ۶ پرو نیست و این دستگاه هم به نوبه خود میتواند فوقالعاده باشد.
مقایسه صفحه نمایش گوشی شیائومی Poco F6 با Poco F6 Pro
هر دو گوشیهای Poco F6 و Poco F6 Pro از صفحه نمایش ۶٫۶۷ اینچی از نوع AMOLED با حاشیههای کم و دوربین سلفی به صورت حفرهای بهره میبرند. همچنین هر دو دارای نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و نرخ نمونهبرداری لمسی ۲۱۶۰ هرتزی هستند؛ بنابراین پاسخگویی بسیار سریع و روان انجام میشود.
علاوهبر موارد فوق هر دو دستگاه مورد بحث، دارای پنل ۱۲ بیتی هستند که میتوانند بیش از ۶۸ میلیارد رنگ را پشتیبانی کنند و از محتوای دالبی ویژن و +HDR10 هم پشتیبانی میکنند؛ اما موردی که باعث تفاوت گوشی پوکو F6 با پوکو F6 پرو میشود، مربوط به وضوح صفحه نمایش است که در نسخه پرو +QHD و در نسخه استاندارد به +FHD محدود میشود.
قابلیت دیگری که باعث برتری بیشتر پوکو اف ۶ پرو در بخش صفحه نمایشش میشود، صفحه نمایش همیشه روشن است که در نسخه پرو به صورت همیشگی و در نسخه استاندارد تنها ۱۰ ثانیه روی صفحه نمایش همیشه روشن باقی میماند که کمی باعث تعجب میشود.
در نهایت میزان روشنایی در گوشی شیائومی پوکو F6 به ۲۴۰۰ نیت و در گوشی پوکو F6 Pro به ۴۰۰۰ نیت میرسد که باعث میشود در محیطهای بیرون از منزل یا روشن، محتوای در حال نمایش با جزئیات بیشتری به شما نمایش داده شود.
برنده میدان را در بخش صفحهنمایش میتوان گوشی پوکو F6 پرو اعلام کرد که با مشخصات فنی بهبود یافتهتر محتوای با کیفیتتری را به کاربر نمایش میدهد و میتواند انتخاب خوبی برای افرادی باشد که به بالاتر بودن کیفیت صفحه نمایش اهمیت میدهند.
مقایسه سخت افزار شیائومی پوکو اف ۶ با پوکو اف ۶ پرو
پوکو F6 پرو از تراشه پرچمدار سال گذشته، اسنپدراگون 8 نسل ۲ و پوکو F6 از جدیدترین تراشه کوالکام یعنی اسنپدراگون 8s نسل ۳ قدرت میگیرد. هر دو تراشه با فرایند لیتوگرافی ۴ نانومتری ساخته شدهاند و تقریبا میتوانند تمامی برنامهها و بازیهای روز دنیا را با کیفیت بالایی اجرا کنند. مجموعه سخت افزاری گوشی پوکو اف ۴ با پردازنده گرافیکی آدرنو ۷۳۵ و گوشی پوکو F6 پرو با آدرنو ۷۴۰ تکمیل میشود که طبیعتا نسخه پرو کمی موفقتر عمل میکند.
هر دو دستگاه از تکنولوژی Liquide Cool 4.0 Poco و Iceloop بهره میبرند؛ به این معنا که اجرای بازی حتی در مدت زمان طولانیتر هم با نرخ ثابت و روان صورت میگیرد و با لمس زیاد داغ نمیشود. در تست بنچمارک AnTuTu شاهد امتیاز بالاتری در گوشی پوکو اف ۶ پرو هستیم. به این صورت که نسخه پرو توانست به امتیاز ۱۶۳۳۳۳۹ برسد و نسخه معمولی امتیاز ۱۵۲۹۵۲۳ را بهدست آورد؛ اما در سایر بنچمارکها هم پوکو F6 با فاصله کمی از نسخه پرو بود یا حتی برنده میدان شناخته میشود. به این معنا که هر دو گوشی عملکرد نسبتا مشابهی دارند ولی اگر گوشی کمی قویتر مد نظر شما است میتوانید به سراغ Poco F6 Pro بروید.
پوکو F6 تنها با دو حافظه ۲۵۶ گیگابایت با رم ۸ و ۵۱۲ گیگابایت با رم ۱۲ وارد بازار میشود؛ در حالی که پوکو F6 پرو را میتوانید با یکی از حافظههای ۲۵۶، ۵۱۲ گیگابایت یا ۱ ترابایت با رمهای ۱۲ و ۱۶ گیگابایت خریداری کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که امکان افزایش فضای داخلی با کارت حافظه برای هیچ یک از این دو دستگاه وجود ندارد.
مقایسه نرم افزار گوشی شیائومی پوکو F6 با پوکو F6 پرو
زمانی که صحبت از نرم افزار میشود، هر دو گوشی پوکو F6 و پوکو F6 پرو از رابط کاربری HyperOS جدید شیائومی، بر پایه اندروید ۱۴ استفاده میکنند. آنطور که به نظر میرسد، تمامی موارد موجود، شباهت بسیاری با پوسته MIUI قدیمی دارند و شیائومی بیشتر تمرکز خود را روی اتصالات بین دستگاهها گذاشته است. همچنین رابط کاربری HyperOS گزینههای سفارشیسازی متعددی را در اختیار شما میگذارد؛ به این صورت که میتوانید از بخش مربوطه تصویر پسزمینه گوشی یا تمهای مختلفی برای دستگاه خود انتخاب کنید.
در نظر گرفتن فضای دوم یا Second Space، از جمله قابلیتهای جذابی است که این امکان را برای شما فراهم میکند تا بتوانید صفحهنمایش دوم و کاملا مجزا با برنامه، تصاویر یا ویدیوهای دیگری داشته باشید. قرار است هر دو گوشیهای پوکو F6 و پوکو F6 پرو تا سه سال بهروز رسانی سیستمعامل و چهار سال بهروزرسانی امنیتی دریافت کنند که برای دستگاههایی با این قیمت ارتقا خوبی به نظر میرسد.
از نظر امنیتی شما میتوانید با استفاده از حسگر اثر انگشت زیر صفحهنمایش که از سرعت و کیفیت خوبی برخوردار است برای حفاظت از دیتای گوشی خود استفاده کنید؛ البته استفاده از فیس آیدی هم امکان پذیر است.
مقایسه دوربین پوکو F6 با پوکو F6 پرو
اگر بخواهیم نگاهی به بخش دوربین داشته باشیم باید بگوییم در صفحه نمایش گوشی پوکو F6 دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی و در صفحه نمایش پوکو F6 پرو دوربین ۱۶ مگاپیکسلی به چشم میخورد. همچنین در ماژول دوربین نسخه پرو دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی واید، 8 مگاپیکسلی اولترا واید و ۲ مگاپیکسلی ماکرو وجود دارد. در طرف دیگر پوکو F6 دارای دوربین دوگانه شامل ۵۰ مگاپیکسلی واید و ۸ مگاپیکسلی اولترا واید است. همچنین سیستم هر دو دوربین دارای لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) هستند.
موردی که به بخش دوربین هر دو دستگاه اضافه شده، قابلیتهای هوش مصنوعی است. به این صورت که میتوانید با استفاده از آن تصاویر خود را ویرایش کنید، مورد مد نظر را در صورت نیاز حذف و آسمان را در منظره جایگزین کنید. شاید کمی برایتان عجیب باشد اما کیفیت دوربین سلفی گوشی پوکو اف ۶ بهتر از گوشی پوکو اف ۶ پرو است و دارای فاصله کانونی بیشتر و دیافراگمی بزرگتر است؛ به این معنا که عکسهای نزدیک به واقعیت و طبیعیتری را ثبت میکند. البته ثبت عکس سلفی با پوکو F6 پرو هم تا حد زیادی خوب است اما به پای نسخه استاندارد نمیرسد. همچنین هر دو دستگاه میتوانند با دوربین سلفی خود ویدیوهایی با کیفیت 1080p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کنند.
در بخش دوربین اصلی موضوع کمی عوض میشود و پوکو F6 پرو عکسهای بهتری را نسبت به پوکو F6 به ثبت میرساند. همچنین از نظر فیلمبرداری هم نسبت به پوکو F6 با امکان فیلمبرداری 4K و سرعت ۶۰ فریم به 8K با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه ارتقا پیدا کرده است و عملکرد بهتری دارد.
اگر دوربین سلفی برای شما اهمیت بالایی دارد و از گوشی خود برای استریم، تماس تصویری و ثبت تصاویر برای سوشال مدیا استفاده میکنید باید به سراغ Poco F6 و در غیر این صورت گوشی پوکو F6 Pro را خریداری کنید تا کیفیت بهتری را تجربه کنید.
مقایسه باتری شیائومی پوکو اف ۶ با پوکو اف ۶ پرو
اگر گیمر هستید و قصد دارید مدت زمان زیادی با گوشیهای Poco F6 و Poco F6 پرو بازی کنید، باید بگوییم که در هر دو دستگاه باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی طرف هستیم که مدت زمان مطلوبی را در طول روز میتوانند شما را همراهی کنند.
گوشی پوکو اف 6 پرو به لطف قابلیت شارژ سریع ۱۲۰ وات، مدت زمان کمتری نسبت به گوشی پوکو F6 با قابلیت شارژ سریع ۹۰ وات طول میکشد تا به شارژ کامل برسد؛ البته این زمان در هر دو گوشی کمتر از نیم ساعت است. موردی که شاید به چشم بیاید این است که در هیچ کدام از دستگاههای مورد بحث پشتیبانی از شارژ بیسیم دیده نمیشود.
خبر خوبی که میتوان درباره این دو گوشی شیائومی مطرح کرد این است که در جعبه آنها شارژ وجود دارد که میتوانید با استفاده از آن نسبت به شارژ دستگاهها اقدام کنید. به طور کلی هر دو گوشیهای پو اف ۶ پوکو اف ۶ پرو در بخش باتری عملکرد تقریبا یکسانی دارند با این تفاوت که اگر به قابلیت شارژ سریعتر علاقه دارید، پوکو F6 پرو انتخاب بهتری محسوب میشود.
مقایسه پوکو F6 و پوکو F6 پرو ؛ کدام یک ارزش خرید بالاتری دارد؟
این که کدام گوشی پوکو F6 و پوکو F6 پرو با توجه به مشخصات فنی مطرح شده میتواند برای شما مناسب باشد به سلیقه افراد بستگی دارد؛ اما وقتی صحبت از عملکرد دوربین و کیفیت فیلمبرداری به میان میآید، گوشی پوکو F6 پرو بهتر است و گوشی پوکو F6 عکسهای سلفی بهتری میگیرد. همچنین از لحاظ عملکرد کلی دستگاه، هر دو تقریبا در یک سطح قرار میگیرند ولی نسخه پرو دارای صفحه نمایش بهتر، شارژ سریعتر و کیفیت ساخت بهتری نسبت به نسخه استاندارد است.
در طرف دیگر میدان، گوشی Poco F6 از استاندارد IP بهتر و محافظ صفحهنمایش قدرتمندتر بهره میبرد که در واقع نباید چنین باشد؛ چرا که نسخه پرو، معمولا مشخصات فنی نسخه استاندارد را دارد و برخی از آنها بهبود یافتهتر هستند. در هر صورت هر دو گوشیهای پوکو F6 ارزش خرید بالایی دارند و با توجه به بازه قیمتی خود، به خوبی از پس نیازهای کاربران بر میآیند. در نهایت خوب است در نظر بگیرید که برای خرید پوکو Poco F6 باید حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار و برای خرید گوشی پوکو F6 پرو باید بین ۴۸۰ تا ۶۰۰ دلار بودجه در نظر بگیرید.
برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.
تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.
شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.