مقایسه گلکسی A55 با پوکو X6 پرو ؛ میانردههای پر سروصدای بازار
تحریریه فرامگ
- 07 تیر 1403
- 9 دقیقه مطالعه
در این مطلب به مقایسه و بررسی دو میانرده پر سروصدای بازار یعنی سامسونگ گلکسی A55 با پوکو X6 پرو شیائومی میپردازیم. هر دو شرکت سامسونگ و شیائومی در تولید گوشی های میانرده عملکرد بسیار خوبی دارند و تقریبا جز گزینههای خرید اکثر افراد قرار میگیرند.
با این حال، در برخی از مواقع انتخاب سخت میشود و این میتواند به علت نزدیکی مشخصات فنی، قیمتهای رقابتی یا ارائه امکانات مشابه باشد. در نتیجه اگر میان خرید دو گوشی گلکسی A55 و پوکو X6 پرو شیائومی دچار تردید هستید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
مقایسه مشخصات فنی سامسونگ گلکسی A55 با پوکو X6 پرو شیائومی
مشخصات فنی | گوشی سامسونگ گلکسی A55 | گوشی شیائومی پوکو X6 پرو |
ابعاد و وزن | ۸٫۲ × ۷۷٫۴ × ۱۶۱٫۱ میلیمتر ۲۱۳ گرم | ۸٫۳ × ۷۴٫۳ × ۱۶۰٫۵ میلیمتر ۱۹۰ گرم |
صفحه نمایش | ۶٫۶ اینچ Super AMOLED ۱۲۰ هرتز رزولوشن ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل روشنایی ۱۰۰۰ نیت گوریلا گلس ویکتوس پلاس صفحهنمایش همیشه روشن | ۶٫۶۷ اینچ AMOLED ۱۲۰ هرتز رزولوشن ۲۷۱۲× ۱۲۲۰ پیکسل روشنایی ۱۲۰۰ نیت دالبی ویژن +HDR10 گوریلا گلس ۵ |
حافظه ذخیرهسازی | ۲۵۶/۱۲۸ گیگابایت | ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت و یک ترابایت |
رم | ۸/۶/۱۲ گیگابایت | ۸/۱۲ گیگابایت |
دوربین اصلی | ۵۰ مگاپیکسل دوربین اصلی واید فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) ۱۲ مگاپیکسل اولتراواید ۵ مگاپیکسل ماکرو سایر ویژگیهای دوربین: HDR، پانوراما، فلش LED، لرزشگیر تصویر (OIS) حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه | ۶۴ مگاپیکسل دوربین اصلی واید فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) ۸ مگاپیکسل اولتراواید ۲ مگاپیکسل ماکرو سایر ویژگیهای دوربین: لرزشگیر تصویر اپتیکال، HDR، پانوراما، فلش LED حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه |
دوربین سلفی | ۳۲ مگاپیکسل واید حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه | ۱۶ مگاپیکسل واید حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه |
سخت افزار | Exynos 1480 ۴ نانومتری GPU: Xclipse 530 | Mediatek Dimensity 8300 Ultra ۴ نانومتری GPU: Mali G615-MC6 |
نرم افزار | اندروید ۱۴ One UI 6.1 | اندروید ۱۴ HyperOS |
باتری | 5000 میلیآمپرساعت | 5000 میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ | شارژ سریع 25 وات | شارژ سریع 67 وات |
استاندارد IP | IP67 | IP54 |
مقایسه A55 سامسونگ با X6 پرو شیائومی از نظر طراحی و کیفیت ساخت
هرچه هم مشخصات فنی دستگاهی قوی باشد یا قیمت مناسبی داشته باشد، ولی اگر طراحی آن به دل کاربر خوش نیاید، در بازار موفق نخواهد شد. سامسونگ برای گلکسی A55 همچنان به طراحی نسل قبلی خود پایبند مانده و فقط به تغییرات کوچک بسنده کرده است. از تغییرات بخش ظاهری میانرده سامسونگ میتوان به حضور برجستگی در اطراف گوشی اشاره کرد که شرکت کرهای آن را Key Island مینامد.
با این حال، سامسونگ هرچه در بخش طراحی کم حوصلگی کرده، تمرکز خود را روی بهبود کیفیت ساخت قرار داده است. ای ۵۵ سامسونگ از بدنه آلومینیومی و پنلهای شیشهای تولید شده است؛ در واقع میانرده جدید سامسونگ اولین گوشی از سری A به حساب میآید که بدنه آلومینیومی دارد. در پنل پشتی سه لنز دوربین قرار گرفته است که بیرونزدگی آنها کاملا ملموس است و زمانیکه آن را روی سطوح صاف میگذارید، میلغزد.
در بخش جلویی پنل شیشهای به چشم میخورد که توسط گوریلا گلس ویکتوس پلاس محافظت میشود. همچنین حاشیههای اطراف صفحه نمایش در این نسل هم حضور دارند که شاید باب میل بسیاری از کاربران نباشد.
برخورداری از استاندارد IP67 هم نکتهای است که باعث میشود این میانرده برتری بیشتری در مقابل شیائومی پوکو ایکس ۶ پرو داشته باشد.
اکنون که صحبت از میانرده شیائومی شد، باید اشاره کنیم که این دستگاه هم از زبان طراحی میانردههای امسال شرکت چینی پیروی میکند. ایکس ۶ پرو ظاهر مدرنتری دارد، ولی شاید از نظر بسیاری از کاربران حضور ماژول دوربین بزرگ در پنل پشتی چندان خوشایند نباشد.
شیائومی برای میانرده خود از ترکیب پلاستیک در بدنه و شیشه در پنلهای پشتی و جلویی خود استفاده کرده است؛ در واقع این ترکیب متریال در اکثر میانردههای این شرکت مشاهده میشود و نکته منفی به حساب نمیآید. همچنین بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که میانرده شیائومی طراحی کشیدهتری در مقایسه با گوشی سامسونگ دارد، ولی به علت ضخامت کمتر خود به خوبی در دست قرار میگیرد.
در بخش جلویی X6 Pro شیائومی پنل شیشهای در نظر گرفته شده با محافظ گوریلا گلس ۵ محافظت میشود که مقاومت کمتری در مقایسه با محافظ میانرده سامسونگ دارد. در بخش کیفیت ساخت و گواهی IP گوشی سامسونگ گلکسی A55 برنده این بخش خواهد بود؛ ولی از نظر ظاهری در مقایسه گلکسی A55 با پوکو X6 پرو نمیتوان نظر قطعی داد، چرا که ظاهر دستگاه به سلیقه کاربر مرتبط است.
مقایسه گوشی سامسونگ گلکسی A55 با شیائومی پوکو ایکس ۶ پرو از نظر صفحه نمایش
شرکت سامسونگ در زمینه پنلهای نمایشگر یکی از برندهای بزرگ در دنیای دیجیتال به حساب میآید و همین مسئله باعث میشود تا انتظارات کاربران از محصولات آن افزایش پیدا کند. گوشی Samsung Galaxy A55 نیز مانند نسل قبلی خود از یک پنل Super AMOLED استفاده میکند که در مقایسه با سایر پنلهای اولد رنگها را با اشباع بیشتری نمایش میدهد.
این پنل ۶.۶ اینچی از وضوح +Full HD بهره میبرد و به علت برخورداری از تراکم ۳۹۰ پیکسل در هر اینچ، محتوا را با وضوح و جزئیات کافی به نمایش میگذارد. همچنین باید به این موضوع اشاره کنیم که صفحه نمایش میانرده سامسونگ از نرخنوسازی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند و عملکرد روان و سریعی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
میزان روشنایی اعلام شده از سوی سامسونگ برای این میانرده ۱۰۰۰ نیت است که با وجود استانداردهای امروزه مقدار کافی برای کار کردن زیر نور مستقیم خورشید به حساب میآید. در طرف دیگر میانرده قدرتمند شیائومی به صفحه نمایشی ۶٫۷ اینچ از نوع AMOLED معجز شده که تصاویر را با وضوح ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل نمایش میدهد؛ در واقع شرکت چینی به این وضوح 1.5K میگوید.
در کنار رزولوشن بالا باید به تراکم پیکسلی این دستگاه (۴۴۶ پیکسل در هر اینچ) اشاره کنیم که باعث میشود جزئیات و بافتها در بالاترین حالت نمایش داده شوند. این پنل ۱۲ بیتی است که موجب میشود رنگها بسیار عمیقتر از پنلهای ۸ بیتی بهنظر برسند؛ در واقع شیائومی پوکو ایکس ۶ پرو توانایی نمایش رنگها را تا ۶۸ میلیارد دارد.
همچنین در نمایشگر این میانرده شاهد نرخنوسازی ۱۲۰ هرتز هستیم که در اکثر دستگاههای این بازه قیمتی مشاهده میشود و مورد جدیدی نیست. در نهایت باید به روشنایی این پنل اشاره کنیم که از سوی شیائومی ۱۸۰۰ نیت اعلام شده. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که این مقدار اعلام شده هنگام تماشای محتوای HDR است و در حالت روشنایی خودکار به ۱۲۰۰ نیت میرسد.
برای جمعبندی بخش صفحه نمایش باید بگوییم که با توجه موارد گفته شده، گوشی Xiaomi Poco X6 Pro برنده مقایسه صفحه نمایشها خواهد بود. روشنایی بیشتر، وضوح بالاتر و نبود حاشیههای آزاردهنده در اطراف صفحه نمایش از نکات مثبت این دستگاه هستند.
مقایسه سامسونگ A55 با شیائومی X6 Pro از نظر نرمافزار
گوشی موبایل سامسونگ Galaxy A55 با رابطکاربری One UI 6.1 مبتنی بر سیستمعامل اندروید ۱۴ از جعبه خارج میشود تا با دستگاه بهروزی سروکار داشته باشیم. طبق گفته کرهایها، این میانرده تا ۵ سال آپدیتهای نرمافزاری دریافت خواهد کرد که بهغیر سری a پیکسلها، هیچ شرکتی چنین پشتیبانی ندارد.
رابط کاربری وان یوآی از نظر امکانات و سادگی در استفاده یکی از بهترین پوستههای اندروید محسوب میشود و تقریبا تمامی کاربران میتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. شیائومی هم برای عقب نماندن از رقبای خود، پوکو ایکس ۶ پرو را با سیستمعامل اندروید ۱۴ روانه بازار کرده و برای رابط کاربری به سراغ پوسته جدید HyperOS رفته است.
رابطکاربری هایپر او اس در مقایسه با نسل قبلی بسیار بهینهتر و سبکتر شده و مقدار رم کمتری هم مصرف میکند. برخورداری از قابلیتهای شخصیسازی متنوع و آزادی عمل در اعمال تغییرات گسترده از نکات مثبتی هستند که باعث شده هایپر او اس شیائومی کاربران وفادار خود را پیدا کند.
طبق گفته شرکت چینی، میانرده قدرتمند Poco X6 Pro تا سه آپدیتهای نرمافزاری دریافت میکند که شامل دو نسخه از سیستمعامل اندروید و تا سه سال پچهای امنیتی میشود. در نهایت باید بگوییم که اگر کاربری هستید که به دنبال تجربه کاربری راحت هستید و قصد استفاده طولانی مدت از گوشی خود دارید، بهتر است به سراغ خرید Galaxy A55 بروید.
اگر کاربری هستید که از اعمال تغییرات زیاد در محیط گوشی لذت میبرید، باید بگوییم که هایپر او اس شیائومی میتواند انتخاب مناسبی برایتان باشد.
مقایسه Galaxy A55 سامسونگ با X6 Pro شیائومی از نظر سخت افزار
میانردههای سامسونگ همیشه در زمینه سخت افزار در مقایسه با رقبای چینی ضعیفتر عمل میکردند و شرکت کرهای برای میانرده ۲۰۲۴ خود سعی کرده این رویه را تغییر دهد. گوشی موبایل Samsung Galaxy A55 با تراشه اگزینوس ۱۴۸۰ عرضه شده که براساس فرایند ساخت ۴ نانومتری تولید شده است.
پردازنده مرکزی این چیپ شامل چهار هسته میانقدرت از نوع Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۷۵ گیگاهرتز و چهار هسته کمقدرت از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز میشود. برای بخش گرافیک این چیپ هم سامسونگ توانسته با همکاری با AMD پردازنده Xclipse 530 را تولید کند که در مقایسه با نسل قبلی خود قدرتمندتر شده است.
همچنین بد نیست بگوییم که سامسونگ گلکسی A55 در حافظههای داخلی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی به همراه ۶، ۸ و ۱۲ گیگابایت حافظه رم تولید میشود و از کارت حافظه جانبی هم پشتیبانی میکند. در طرف دیگر یکی از قدرتمندترین میانردههای بازار را داریم؛ پوکو ایکس ۶ پرو مجهز به تراشه دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا.
این تراشه یکی از سیستمرویچیپهای قدرتمند مدیاتک به حساب میآید که از نیروی محاسباتی خود را از پردازنده مرکزی هشت هستهای و پردازنده گرافیکی شش هستهای تامین میکند. طبق بنچمارکهای بهدست آمده از این دستگاه، کاربران این امکان را خواهند داشت بتوانند به راحتی و با بالاترین سرعت امور ساده یا سنگین خود را انجام دهند. همچین پوکو ایکس ۶ پرو میتوانند تمامی بازیهای منتشر شده روی سیستمعامل اندروید را با بالاترین تنظیمات گرافیکی ممکن اجرا کند.
پس اگر کاربری هستید که استفاده سنگینی از گوشی ندارید میتوانید به سراغ آ ۵۵ سامسونگ بروید و اگر موبایل گیمر هستید و بیشتر وقت خود را صرف بازیهای موبایلی کنید، پیشنهاد ما به شما خرید پوکو ایکس ۶ پرو شیائومی است.
مقایسه گلکسی A55 با پوکو ایکس ۶ پرو از نظر دوربین
گوشیهای سامسونگ همیشه در زمینه دوربین عملکرد مطلوبی داشتند و این مسئله برای گلکسی A55 هم صدق میکند. در بخش پنل پشتی میانرده جدید سامسونگ میتوان سه بیرونزدگی لنز دوربین مشاهده کرد که متشکلاند از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی مجهز به لرزشگیر اپتیکال، دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو. همچنین حفرهای در پنل جلویی هم میزبان دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی است.
کیفیت عکسهای گرفته شده با دوربینهای Galaxy A55 بسیار مطلوب است و میتواند بهخوبی نیازهای کاربران را از تصویربرداری و فیلمبرداری برطرف کند. در طرف دیگر باید بگوییم که میانردههای پوکو در زمینه عکاسی عملکرد چندان جالبی ندارند و این مسئله در مدل ایکس ۶ پرو هم دیده میشود.
داخل ماژول دوربین میانرده قدرتمند پوکو دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی مجهز به لرزشگیر اپتیکال، دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو قرار گرفته است. در بخش جلویی هم داخل پانچ هول این گوشی دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی به چشم میخورد.
در نهایت باید بگوییم که اگر کیفیت تصویربرداری و عکسهای گرفته شده برایتان اولویت دارد، باید به سراغ میانرده سامسونگ یعنی گلکسی A55 بروید.
مقایسه گوشی سامسونگ Galaxy A55 با گوشی شیائومی Poco X6 Pro از نظر باتری
سامسونگ برای گلکسی A55 همچنان از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی کرده است؛ باتری لیتیوم یونی که توانایی شارژ با حداکثر توان ۲۵ وات دارد. با استفادههای سبک میتوانید تا یک روز از این دستگاه استفاده کنید که برای یک میانرده نکته مثبتی به حساب میآید.
در طرف دیگر میانرده شیائومی هم به باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی مجهز شده است که از شارژ سریع ۶۷ وات پشتیبانی میکند و اگر استفادههای سبک ازش داشته باشید میتواند تا یک روز کامل همراه شما باشد. پوکو ایکس ۶ پرو به علت پشتیبانی از شارژ سریعتر برنده این بخش خواهد بود و تعبیه شدن آداپتور شارژر هم داخل جعبه دستگاه از دیگر نکات مثبت آن محسوب میشود.
مقایسه گلکسی A55 با پوکو X6 پرو ؛ کدام یک ارزش خرید بالاتری دارد؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که ملاکها و اولویتهایتان از خرید گوشی موبایل چیست؟ اگر کاربری هستید که به دنبال یک تجربه کامل از تمامی امکانات گوشی هوشمند هستید، کیفیت عکاسی و متریال بهکار رفته در ساخت هم برایتان اهمیت دارد، گلکسی A55 سامسونگ بهخوبی میتواند از پس انتظاراتتان برآید.
در طرف دیگر پوکو ایکس ۶ پرو به علت برخورداری از صفحه نمایش روشنتر و دقیقتر و سخت افزار بسیار قدرتمند انتخاب مناسبی برای موبایل گیمرها خواهد بود.
پرسشهای متداول
آیا سامسونگ A55 ضد آب است؟
گوشی Samsung Galaxy A55 از استاندارد IP67 پشتیبانی میکند و میتواند به مدت ۳۰ دقیقه داخل آب تا عمق ۱ متر دوام بیارود.
آیا پوکو ایکس ۶ پرو برای بازی کردن مناسب است؟
بله. ایکس ۶ پرو شیائومی به تراشه دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا مجهز شده که میتواند تمامی بازیها را با بالاترین کیفیت اجرا کند.
برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.
تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.
شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.