جشنواره بازگشت به مدرسه، با امکان پرداخت قسطی

تفاوت کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 و NVIDIA GeForce GTX 1650

تحریریه فرامگ
  • 09 آبان 1402
  • 4 دقیقه مطالعه
تفاوت کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 و NVIDIA GeForce GTX 1650

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 و NVIDIA GeForce GTX 1650 دو کارت گرافیک متفاوت از نظر ویژگی و عملکرد هستند که در این مقاله قصد داریم برای شما از تفاوت و ویژگی‌های هر کدام بگوییم تا بتوانید برای خرید کارت گرافیک انتخاب بهتری داشته باشید.

پردازنده گرافیکی

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 دارای پردازنده گرافیکی جدیدتر NVIDIA Ampere با ۳۵۸۴ هسته CUDA و RT 30 هسته برای پردازش ری اشتین و 240 Tensor هسته برای هوش مصنوعی است که در مقابل آن کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 دارای پردازنده گرافیکی NVIDIA Turnig با ۸۹۶ هسته CUDA است. از NVIDIA Turing برای معماری کارت‌های گرافیک جدید NVIDIA استفاده شده که شامل واحدهای RTX و Tensor Core است که قابلیت‌های جدیدی مانند ردیابی پرتویی و یادگیری عمیق را فراهم می‌کنند. همچنین این معماری دارای بخش‌هایی مانند حافظه رم GDDR6 است.

تفاوت پردازنده کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 و NVIDIA GeForce GTX 1650

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 با معماری Turing به بازار عرضه شده است. معماری NVIDIA Turing با استفاده از نسل هشتم و نهم CUDA، بهبود عملکرد و کیفیت تصویر را با هوش مصنوعی بهبود می‌دهد. برای پردازش پرتویی و یادگیری عمیق، این معماری دارای Tensor Core و RTX Core است. همچنین، Turing دارای نسل دوم NVENC و نسل دوم NVDEC برای پردازش ویدئو با کیفیت بالا و فشرده‌سازی است. به طور کلی Turing به عنوان معماری پردازشی قدرتمند و پیشرفته از NVIDIA شناخته شده است. معماری NVIDIA Turing با دقت در بهبود عملکرد و کیفیت تصویر با هوش مصنوعی، گزینه‌های پیشرفته‌تری برای بازی‌های شبیه سازی و پردازش تصویر در دسترس کاربران قرار می‌دهد. معماری NVIDIA Turing با هزینه نسبتا بالا، برای کاربرانی که به دنبال کارت گرافیک با کارایی بالا و امکانات جدید هستند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

حافظه

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 دارای حافظه چند کاناله 8 گیگابایتی GDDR6 با رابط 256 بیت است؛ در حالی که کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 به حافظه 4 گیگابایتی GDDR5 با رابط 128 بیت مجهز شده است.

پشتیبانی از ردیف RT و Tensor Cores

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 از ردیف RT و Tensor Cores پشتیبانی می‌کند که برای پردازش هوش مصنوعی و پردازش ری تریسینگ یا رهگیری بلادرنگ پرتو استفاده می‌شود؛ اما این امکان برای کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 وجود ندارد.

عملکرد و قدرت

با توجه به پردازنده گرافیکی، حافظه و پشتیبانی از ردیف RT و Tensor Cores، کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050 دارای عملکرد و قدرت بیشتری نسبت به کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 است. همچنین کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 2050  قابلیت پردازش تصاویر با کیفیت بالا و فریم‌های بیشتر در بازی‌های جدید را داراست. در مجموع NVIDIA GeForce RTX 2050 یک کارت گرافیک پیشرفته‌تر با قدرت بیشتری است که برای بازی‌های نوین و پردازش تصاویر با کیفیت بالا تولید می‌شود.

تفاوت عملکرد NVIDIA GeForce RTX 2050 و NVIDIA GeForce GTX 1650

نوع و تعداد پورت‌های خروجی کارت گرافیک 2050 و1650

کارت گرافیک‌های NVIDIA GeForce RTX 2050 و NVIDIA GeForce GTX 1650 با پورت‌های خروجی مختلفی عرضه می‌شوند. لازم به ذکر است که برخی از تولیدکنندگان ممکن است نسخه‌های خاصی از این کارت‌های گرافیک را با تعداد و نوع پورت‌های مختلفی عرضه کنند؛ بنابراین می‌توانید قبل از خرید به مشخصات فنی دقیق محصول دقت کنید.

رابط‌های مختلف برای اتصال کارت گرافیک 2050 و 1650 به سیستم

کارت گرافیک 2050 و 1650 هر دو از رابط PCI Express استفاده می‌کنند. این رابط به طور گسترده در سیستم‌های رایانه‌ای جدید استفاده می‌شود و بیشتر مادربردهای جدید دارای درگاه‌های PCI Express هستند و شما می‌توانید به مادربرد کارت گرافیک را متصل کنید. در صورتی که سیستم شما دارای درگاه PCI Express x16 باشد، می‌توانید کارت گرافیک 2050 و 1650 را به آن متصل کنید. برای اتصال کارت گرافیک کافی است که کارت گرافیک را به درگاه PCI Express x16 مادربرد وصل کنید و سپس از طریق کابل تغذیه اضافی (اگر کارت گرافیک نیاز به تغذیه اضافی داشته باشد)، آن را به منبع تغذیه سیستم متصل کنید.

اگر سیستم شما فاقد درگاه PCI Express x16 است، می‌توانید از رابط‌های دیگر مانند: PCI Express x8 و یا PCI Express x4 استفاده کنید؛ با این حال، در این حالت سرعت انتقال داده‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. در نهایت برای اطمینان از سازگاری کارت گرافیک با سیستم خود، بهتر است قبل از خرید کارت گرافیک، مشخصات مادربرد و سیستم خود را با مشخصات کارت گرافیک مورد نظر مقایسه کنید.

سخن آخر

در این مقاله سعی کرده‌ایم تا تفاوت و عملکرد کارت گرافیگ 2050 و 1650 را برای شما بیان کنیم تا شما عزیزان بتوانید راحت‌تر برای سیستم خود کارت گرافیک مناسب را انتخاب کنید. بهتر است بدانید که برای خرید لپ تاپ گیمینگ، قدرت کارت گرافیک از اهمیت بالایی برخوردار است. کارت گرافیک در کنار صفحه نمایشگر پر قدرت می‌تواند تجربه هیجان انگیزی را برای شما به وجود اورد.

اما در هنگام خرید این نوع لپ تاپ‌ها همیشه چالش قیمت وجود داشته؛ دلیل آن سخت افزار قوی و کارت گرافیک قدرتمند است. فروشگاه اینترنتی فراکو این بستر را برای شما فراهم کرده تا بتوانید بدون نگرانی و فقط با ارائه بک برگه چک صیادی خرید لپ تاپ قسطی را انجام دهید.

دیدگاه کاربران

برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.

تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.

شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.