فروش ویژه جدیدترین لپ‌تاپ‌های بازار با امکان پرداخت قسطی

فرق مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز ؛ چند هرتز برای گیمرها کافیست؟

هلیا مینائی
  • 19 آذر 1402
  • 6 دقیقه مطالعه
فرق مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز

فرق مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز چیست؟ اگر گیمر هستید یا توضیحاتی درباره مانیتور، لپ‌تاپ یا تلویزیون خوانده باشید، احتمالا با مفهوم نرخ نوسازی آشنایی دارید. هنگام اجرای بازی‌های گرافیک بالا،‌ داشتن مانیتور خوب به اندازه کارت گرافیک یا CPU مهم است به خصوص اگر بازی باشد که به نمایشگر Ultrawide، وضوح 4k یا HDR نیاز دارد تا عملکردی روان را در اختیار کاربر قرار دهد.

خرید و مشاهده قیمت مانیتور در فروشگاه اینترنتی فراکو

امروزه نرخ نوسازی به عنوان ویژگی مهم در انتخاب مانیتور گیمینگ محسوب می‌شود؛ از همین رو ممکن است حین خرید با اعدادی مانند نرخ نوسازی ۶۰ هرتز یا ۱۴۴ هرتز مواجه شده باشید و این سوال برایتان مطرح شود که فرق مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز چیست؟ و آیا اصلا تفاوتی ایجاد خواهند کرد؟ در ادامه این مطلب کاملا به تمامی سوال‌های شما پاسخ خواهیم داد.

نرخ نوسازی چیست؟

ابتدا به سراغ مفهوم کلی این عبارت خواهیم رفت تا به خوبی با این کلمه آشنا شوید. به تعداد دفعاتی که تصویر نمایشگر در یک ثانیه به‌روز می‌شود یا درواقع یک صفحه‌نمایش می‌تواند چند عکس را در 1 ثانیه نشان دهد، نرخ نوسازی گفته می‌شود. واحد نرخ به‌روزرسانی برحسب هرتز یا Hertz است که به‌صورت مخفف یا Hz کنار عدد آن به چشم می‌خورد.

با توجه به موارد گفته‌شده ۶۰ هرتز به این معنی است که صفحه‌نمایش می‌تواند ۶۰ عکس را در ۱ ثانیه نمایش دهد و ۱۴۴ هرتز، ۱۴۴ عکس را در ۱ ثانیه نشان خواهد داد. علاوه بر این میزان نرخ نوسازی بیشتر به معنای دریافت تصاویر بیشتر در ۱ ثانیه است که باعث می‌شود تصویر به‌طور فزاینده‌ای صاف‌تر روی صفحه، نمایش داده شود. نرخ تازه‌سازی بیشتر اساساً گیم‌پلی یا کیفیت ویدیویی روان‌تری را به همراه خواهد داشت که هنگام بازی اهمیت بالایی دارد.

تفاوت مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز

نرخ نوسازی ۶۰ هرتز

کمترین نرخ تازه‌سازی که امروزه در اکثر مانیتورها و تلویزیون‌های جدید می‌بینید، ۶۰ هرتز است و می‌توان آن را به‌عنوان گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه معرفی کرد. مانیتوری ۶۰ هرتزی عملکرد خوبی را برای تماشای فیلم سریال ارائه می‌دهد و می‌تواند انتخاب خوبی برای کسانی باشد که به نرخ فریم بالا نیازی ندارند.

نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز

یکی از متداول‌ترین نرخ نوسازی که هنگام خرید مانیتور گیمینگ احتمالا با آن مواجه خواهید شد، رفرش ریت ۱۴۴ هرتز است. این یک نرخ تازه‌سازی بسیار محبوب است و گیم‌پلی فوق‌العاده روانی را ارائه می‌دهد، به‌خصوص اگر عادت به استفاده از مانیتور با نرخ نوسازی بالا حین بازی را ندارید.

ارتباط بین نرخ تازه سازی و پردازنده گرافیکی

اگر گیمر باشید احتمالا می‌دانید پردازنده گرافیکی در سیستم‌ها‌ وظیفه ارائه فریم بر ثانیه را بر عهده دارد و با صفحه‌نمایش که مسئول نرخ به‌روزرسانی است، همگام می‌شود. فریم‌های ایجادشده توسط پردازنده گرافیکی باید کوچک‌تر یا برابر با نرخ نوسازی نمایشگر باشد؛ به این معنی که GPU به ما ۱۴۴ فریم در ثانیه می‌دهد، سپس صفحه‌نمایش مورداستفاده باید قابلیت نمایش آن را داشته باشد. به‌عنوان مثال اگر نرخ تازه‌سازی صفحه‌نمایش شما ۶۰ هرتز باشد، نرخ نوسازی بالاتر از ۶۰ فریم در ثانیه نمی‌رود.

فرق مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز

همانطور که پیش‌تر توضیح داده شد، نرخ نوسازی معیاری است که اندازه‌گیری می‌کند مانیتور چند بار در یک ثانیه قادر به به‌روزرسانی نمایشگر خواهد بود؛ به همین ترتیب، مانیتور گیمینگ ۱۴۴ هرتزی، ۱۴۴ بار در ثانیه صفحه نمایش را به‌روز می‌کند در حالی که این عدد در مانیتور ۶۰ هرتزی به ۶۰ بار در ثانیه می‌رسد. زمانی که مانیتور ۱۴۴ هرتز در مقابل ۶۰ هرتزی قرار می گیرد، تفاوت‌های زیادی را احساس خواهید کرد؛ مخصوصا وقتی که ویژگی مانند FreeSync هم با آن همراه شود. در ادامه کاملا به فرق مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز اشاره خواهیم کرد.

تاخیر در ورودی و گیم پلی

تاخیر ورودی، فاکتور مهمی است که باید در مقایسه مانیتورهای ۶۰ هرتز و ۱۴۴ هرتز در نظر گرفت. تأخیر ورودی به معنای تاخیر بین زمانی که یک عمل را انجام می‌دهید (مانند کلیک کردن روی دکمه ماوس) و زمانی که نتیجه را روی صفحه مشاهده می‌کنید. نرخ نوسازی بالاتر می‌تواند تاخیر ورودی را کاهش دهد و این موضوع می‌تواند به ویژه برای بازی‌های رقابتی مهم باشد.

به عنوان مثال، اگر در حال بازی در تیراندازی اول شخص مانند Call of Duty هستید، مانیتور ۱۴۴ هرتزی می‌تواند برتری جزئی در مقایسه با مانیتور ۶۰ هرتزی داشته باشد. نرخ نوسازی بیشتر به این معنی است که تغییرات را سریع‌تر روی صفحه مشاهده خواهید کرد که می‌تواند به شما در واکنش سریع‌تر به حرکات دشمن یا تغییرات محیط کمک شایانی کند؛ اگرچه لازم به ذکر است، مانیتور ۶۰ هرتزی هنوز هم برای برخی از گیمرها و بازی‌ها انتخاب خوبی محسوب می‌شود چون تاخیر ورودی چندان روی گیم پلی بازی تاثیر ندارد. با این حال وقتی صحبت از بازی‌های رقابتی باشد مانیتور ۱۴۴ هرتزی انتخاب بهتری خواهد بود.

ویژگی گوستینگ (Ghosting)

Ghosting زمانی اتفاق می‌افتد که سوژه یا شکلی روی صفحه تصویر دوتایی داشته باشد که حین اجرای بازی‌های ویدیویی رقابتی می‌تواند کمی گیج‌کننده باشد. در حقیقت Ghosting ویژگی است که پس از تاخیر ورودی اتفاق می‌افتد؛ بنابراین نمایشگرهای ۱۴۴ هرتزی در حین بازی دارای Ghosting کمی خواهند بود. البته ghosting توسط عوامل دیگری مانند سرعت CPU، عملکرد GPU، وضوح و غیره نیز تعیین می‌شود و روی آن تاثیر خواهند گذاشت.

مانیتورهای 60 هرتز در مقابل 144 هرتز

صاف بودن تصویر (Smoothness)

یکی از تفاوت‌های در خور توجه بین مانیتورهای ۶۰ هرتز و ۱۴۴ هرتز صاف بودن تصویر است. همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد،‌ نرخ نوسازی بیشتر به این معنی است که تصاویر بیشتری در هر ثانیه نمایش داده می‌شوند که منجر به تجربه روان‌تر کاربر خواهد شد. این امر به‌ویژه در بازی‌ها یا ویدیوهای سریع به چشم می‌آید؛ جایی که نرخ نوسازی پایین باعث لگ خواهد شد. برای مثال، اگر بازی سریع مانند Fortnite انجام می‌دهید، مانیتور ۱۴۴ هرتزی نسبت به ۶۰ هرتزی تجربه‌ای روان‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

سازگار بودن نرخ نوسازی با مانیتور یا کارت گرافیک

از جمله مواردی که باید حین انتخاب بین مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز در نظر داشته باشید، سازگار بودن است. تمامی مانیتورها یا کارت گرافیک‌ها قادر به پشتیبانی از نرخ به‌روزرسانی ۱۴۴ هرتز نخواهند بود؛ از همین رو اگر سیستم مورد استفاده شما از رفرش ریت ۱۴۴ هرتز پشتیبانی نکند،‌ نمی‌توانید از ویژگی‌های آن بهره ببرید؛ برای مثال، اگر کامپیوتر یا کارت گرافیک قدیمی‌تری دارید، ممکن است فقط تا حداکثر نرخ تازه‌سازی 60 هرتز را پشتیبانی کند.

خستگی چشم

به گزارش برخی کاربران، نرخ نوسازی بالا می‌توانید خستگی و فشاری که روی چشم است را کاهش دهد، به ویژه اگر مدت‌زمان طولانی از سیستم خود برای اجرای بازی یا جلسات کاری استفاده می‌کنید. دلیل این امر می‌‌تواند این باشد که نرخ به‌روزرسانی بالا می‌تواند پرش تصویر و تاری تصویر را تا حد زیادی کاهش دهد. به عنوان مثال، اگر برای مدت طولانی کار یا بازی می‌کنید، احتمالا خستگی چشم را تجربه خواهید کرد؛ از همین رو مانیتور ۱۴۴ هرتزی می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. در غیر این صورت مانیتور ۶۰ پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.

144 هرتز یا 60 هرتز

قیمت و بودجه

امروزه مانیتورهای ۶۰ هرتزی از قیمت کمتری برخوردارند و شما می‌توانید با بودجه کمتری نسبت به مدل‌های ۱۴۴ هرتزی آن‌ها را خریداری کنید؛ البته این موضوع تنها به نرخ نوسازی مربوط نمی‌شود و ویژگی‌های دیگری مانند زمان پاسخ‌دهی سریع، تاخیر ورودی کم و ادغام با کارت‌های گرافیک مدرن و غیره روی آن تاثیرگذار خواهند بود.
با توجه به فرق مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز، آیا 144 هرتز ارزش خرید دارد؟

پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ برای مثال بازی‌هایی که انجام می‌دهید،‌ بودجه و سخت افزار تاثیر مستقیمی خواهند داشت. اگر شخصی هستید که به صورت جدی بازی می‌کنید و به بازی‌های سریع مانند تیراندازی اول شخص علاقه دارید،‌ مانیتور ۱۴۴ هرتز می‌تواند تفاوت قابل توجهی در تجربه بازی شما ایجاد کند؛ اما اگر بودجه کمی در اختیار دارید و کارهایی که انجام می‌دهید نیازی به نرخ تازه‌سازی بالایی ندارند،‌ مانیتور ۶۰ هرتزی می‌تواند انتخاب بهتری برای شما باشد.

در نهایت، تصمیم‌گیری بین مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز کاملا به نیازها و ترجیحات فردی شما بستگی دارد اما خوب است به یاد داشته باشید که مانیتور تنها یکی از جنبه‌های مهم برای گیمرهای کامپیوتری محسوب می‌شود و عوامل دیگری مانند سخت‌افزار و اتصال به اینترنت هم می‌توانند روی تجربه بازی شما تاثیر بگذارند.

سوال‌های متداول

آیا به مانیتور ۱۴۴ هرتز نیاز دارم؟

اگر گیمر هستید یا دچار خستگی چشم می‌شوید خرید مانیتور ۱۴۴ هرتزی انتخاب مطلوبی برای شما خواهد بود.

فرق مانیتور 60 هرتز و 144 هرتز چیست؟

مانیتور ۶۰ هرتز قادر به ۶۰ بار به‌روزرسانی تصویر در یک ثانیه است، در حالی که این عدد در مانیتورهای ۱۴۴ هرتزی به ۱۴۴ بار در ثانیه می‌رسد.

آیا نرخ به‌روزرسانی بالا ضروری است؟

خیر. نیاز و ترجیحات فردی شما از کامپیوتر با توجه به کارهایی که انجام می‌دهید، مشخص می‌کند که چه نرخ نوسازی مناسب شما است.

پست های مرتبط برای شما

دیدگاه کاربران

برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.

تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.

شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.