مقایسه پوکو X6 پرو با پوکو F6 شیائومی ؛ جنگ قدرت
تحریریه فرامگ
- 23 خرداد 1403
- 8 دقیقه مطالعه
بدون شک میتوان گفت شیائومی یکی از برندهای موفق در بازار ایران است که توانسته کاربران زیادی را به سمت خود بکشاند. سری گوشیهای پوکو همیشه از اهمیت خاصی میان طرفداران و کاربران این برند برخوردارند و این ادعا را میتوان با فروش بالای دو گوشی پوکو F3 و X3 Pro ثابت کرد؛ از همین رو در این مطلب قصد داریم به مقایسه پوکو X6 پرو با پوکو F6 شیائومی بپردازیم که دو میانرده محبوب و قدرتمند شیائومی محسوب میشوند. پس اگر برای خرید از میان این دو گوشی دچار تردید هستید و نمیدانید که کدام دستگاه برایتان مناسب است، با ما همراه باشید.
مقایسه مشخصات فنی دو گوشی Poco X6 Pro با Poco F6
قبل از اینکه بهطور جزئیتر وارد بحث مقایسه دو گوشی پوکو X6 پرو با پوکو F6 شیائومی شویم، بد نیست مشخصات فنی آنها را بررسی و تفاوتهای آنها را مشاهده کنیم.
مشخصات فنی | گوشی شیائومی پوکو F6 | گوشی شیائومی پوکو X6 Pro |
ابعاد و وزن | ۸ × ۷۴٫۵ × ۱۶۰٫۵ میلیمتر ۱۷۹ گرم | ۸٫۳ × ۷۴٫۳ × ۱۶۰٫۵ میلیمتر ۱۹۰ گرم |
صفحه نمایش | ۶٫۶۷ اینچ AMOLED ۱۲۰ هرتز رزولوشن ۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل روشنایی ۲۴۰۰ نیت دالبی ویژن +HDR10 گوریلا گلس ویکتوس | ۶٫۶۷ اینچ AMOLED ۱۲۰ هرتز رزولوشن ۲۷۱۲× ۱۲۲۰ پیکسل روشنایی ۱۲۰۰ نیت دالبی ویژن +HDR10 گوریلا گلس ۵ |
حافظه ذخیرهسازی | ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت | ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت و یک ترابایت |
رم | ۸/۱۲ گیگابایت | ۸/۱۲ گیگابایت |
دوربین اصلی | ۵۰ مگاپیکسل دوربین اصلی واید فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) ۸ مگاپیکسل اولتراواید سایر ویژگیهای دوربین: لرزشگیر تصویر اپتیکال، HDR، پانوراما، فلش LED حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه | ۶۴ مگاپیکسل دوربین اصلی واید فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) ۸ مگاپیکسل اولتراواید ۲ مگاپیکسل ماکرو سایر ویژگیهای دوربین: لرزشگیر تصویر اپتیکال، HDR، پانوراما، فلش LED حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه |
دوربین سلفی | ۲۰ مگاپیکسل واید حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه | ۱۶ مگاپیکسل واید حداکثر کیفیت فیلمبرداری: 1080p با سرعت 60 فریم بر ثانیه |
سخت افزار | Snapdragon 8s Gen 3 ۴ نانومتری GPU: Adreno 735 | Mediatek Dimensity 8300 Ultra ۴ نانومتری GPU: Mali G615-MC6 |
نرم افزار | اندروید ۱۴ HyperOS | اندروید ۱۴ HyperOS |
باتری | 5000 میلیآمپرساعت | 5000 میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ | شارژ سریع 90 وات | شارژ سریع 67 وات |
استاندارد IP | IP64 | IP54 |
مقایسه طراحی و کیفیت ساخت ایکس ۶ پرو با اف ۶ شیائومی
فرقی نمیکند که چه بودجه و استفادهای از گوشی دارید، بدون شک طراحی و ظاهر حرف اول را میزند. تقریبا هم میتوان گفت محصولات شیائومی از طراحی قابل قبول و زیبایی برخوردارند. با این حال، زیر برند شیائومی یعنی Poco در این امر کمی متفاوتتر عمل میکند؛ در واقع گوشیهای پوکو همیشه با گوشیهایی بزرگ با برجستگیهای دوربین شناخته میشوند که شاید باب میل برخی از کاربران نباشد.
گوشی شیائومی X6 Pro در ژانویه ۲۰۲۴ تولید شده است و از ظاهری جدیدی بهره میبرد.این میانرده پوکو در ابعاد ۱۶۰٫۵ در ۷٫۳ میلیمتر تولید شده و به علت ضخامت ۸٫۳ میلیمتری بهخوبی در دست قرار میگیرد. شرکت چینی برای این دستگاه به سراغ متریال قابل قبولی رفته؛ ترکیب پلاستیک و شیشه که هنگام در دست گرفت آن احساس ارزانی به کاربر منتقل نمیشود. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که نسخه زرد رنگ X6 Pro به پنلی از جنس چرم مصنوعی مجهز شده است.
در طرف دیگر، پوکو اف ۶ از طراحی نسل قبلی خود بهره میبرد و در ساخت آن هم از متریال شیشه و پلاستیک استفاده شده است. میانرده جدید پوکو از ابعاد ۱۶۰٫۵ در ۷۴٫۵ میلیمتر با ضخامت ۸ میلیمتر با وزن ۱۷۹ گرم بهره میبرد. در بخش پشتی این دستگاه سه لنز دوربین قرار گرفته که بیرونزدگی چندان زیادی ندارد و مانع کار کردن با گوشی روی سطوح صاف نمیشود.
همچنین باید اشاره کنیم که گوشی اف ۶ شیائومی از استاندارد IP64 بهره میبرد که در برابر پاشش و نفوذ ذرات غبار مقاومت بیشتری در مقایسه با X6 Pro با استاندارد IP54 دارد. در نهایت باید گفت که از نظر کیفیت ساخت تفاوتی مشاهده نمیشود و از نظر ظاهری هم باید بگوییم که به سلیقه کاربران بستگی دارد و نمیتوان نظر قطعی در رابطه با آن مطرح کرد.
مقایسه صفحه نمایش شیائومی پوکو F6 با پوکو X6 Pro
در ابتدای این بخش به صفحه نمایش پوکو ایکس ۶ پرو میپردازیم. صفحهنمایش ۶٫۷ اینچی امولد که حدود ۹۰ درصد از بخش جلویی دستگاه را به خود اختصاص داده است؛ در واقع حاشیههای باریک این صفحه نمایش باعث شده تا کاربران فضای زیادی را در دسترس داشته باشند.
رزولوشن اعلام شده از سوی شیائومی برای صفحهنمایش X6 پرو ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل است و در هر اینچ آن ۴۴۶ پیکسل قرار میگیرد. چنین تراکمی منجر میشود تا محتوا با جزئیات بالایی نمایش داده شود. پشتیبانی از نرخنوسازی ۱۲۰ هرتز، نمایش ۶۸ میلیارد رنگ، برخورداری از استاندارد دالبی ویژن و +HDR10 از دیگر مولفههای صفحهنمایش پوکو ایکس ۶ پرو هستند.
طبق گفته شیائومی درباره این پنل میتواند تا ۱۸۰۰ نیت روشن شود که در حالت روشنایی خودکار به ۱۲۰۰ نیت میرسد. برخورداری از چنین میزان روشنایی به کاربران اجازه میدهد بدون اختلالی محتوای خود را زیر نور مستقیم خورشید تماشا کنند.
گوشی موبایل شیائومی پوکو اف ۶ هم به پنل ۶٫۷ اینچ امولد مجهز شده که وضوح ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل ارائه میدهد. این صفحه نمایش هم از استانداردهای +HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکند و میتواند محتوای در حال نمایش را تا ۱۲۰ بار در ثانیه بهروزرسانی کند. از تراکم پیکسلی هم شاهد شباهت میان این دو نمایشگر هستیم و تقریبا میتوان گفت هر دو دستگاه عملکرد یکسانی دارند؛ بنابراین انتخاب برنده در این بخش فایدهای ندارد و هر دو میانرده شیائومی در یک سطح عمل میکنند. البته حداکثر روشنایی صفحه نمایش POCO F6 در حالت نمایش ویدیوی HDR به ۲۴۰۰ نیت افزایش یافته است و شاید این یک برتری نسبی به حساب آید.
مقایسه نرم افزار Xiaomi Poco F6 با Xiaomi Poco X6 Pro
هر دو گوشیهای شیائومی از سیستمعامل اندروید و پوسته MIUI استفاده میکنند که در نسخههای به HyperOS تغییر نام داده است. فرقی نمیکند که گوشی اف ۶ بخرید یا ایکس ۶ پرو؛ چرا که این دو میانرده تجربه کاربری یکسانی را برایتان رقم میزنند. هر دو دستگاه به هایپر او اس بر پایه اندروید ۱۴ مجهز شدهاند تا کاربر بتواند نسخه جدید سیستمعامل اندروید را تجربه کند.
همچنین به گفته شیائومی گوشیهای ۲۰۲۴ این شرکت تا ۴ سال پشتیبانی خواهند شد که به معنی دریافت حداقل سه نسخه از سیستمعامل اندروید و تا ۴ سال پچهای امنیتی است. امکانات گسترده شخصیسازی، جابهجایی سریع و روان میان منوها از نکات مثبت این پوسته بهشمار میروند.
مقایسه سخت افزار و عملکرد دو گوشی شیائومی پوکو ایکس ۶ پرو با اف ۶
سری گوشیهای پوکو همیشه به علت برخورداری از تراشههای قدرتمند و قیمت مناسب توانستهاند توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کنند. انتخاب پوکو برای ایکس ۶ پرو، شرکت مدیاتک و تراشه دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا بوده که از یک پردازنده قدرتمند هشت هستهای و پردازنده گرافیکی شش هستهای بهره میبرد. عملکرد این تراشه در اجرای بازیهای گرافیکی بسیار مطلوب است و میتواند انتخاب مناسبی برای گیمرها در بازه گوشی های میان رده باشد.
پایداری مناسب و مدیریت مطلوب تراشه از نکات مثبت آن به حساب میآید. از نظر حافظه و رم هم باید بگوییم که Poco X6 Pro با دو حافظه ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی به همراه ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم عرضه میشود که در تمامی نسخهها از نسل حافظههای پرسرعت UFS 4.0 استفاده شده است.
پوکو اف ۶ شیائومی از تراشه اسنپدراگون 8s نسل سه استفاده میکند؛ تراشهای که شاید ذهن کاربران را به سمت اسنپدراگون هشت نسل سه سوق دهد؛ با این حال، اسنپدراگون 8s نسل سه از نظر پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی قدرت کمتری دارد.
این کاهش قدرت باعث شده تا عملکرد پایدارتری را شاهد باشیم اما همچنان از قدرت کافی برای اجرای بازیهای سنگین و کارهای مولتی تسکینگ برخوردار است. همچنین کاربران میتوانند این گوشی را با حافظههای داخلی ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایتی به همراه ۸ یا ۱۲ گیگابایت حافظه رم خریداری کنند. در مجموع باید بگوییم که هر دو دستگاه عملکرد و قدرت پردازشی مناسبی دارند، اما عملکرد ایکس ۶ پرو در اجرای بازیها و ارائه فریمریت ثابت بهتر از اف ۶ است.
مقایسه دوربین گوشی ایکس ۶ پرو با اف ۶ شیائومی
اغلب گوشیهای پوکوی شیائومی تقریبا عملکرد متوسطی در بخش دوربین دارند و این موضوع هم برای ایکس ۶ پرو صدق میکند. ایکس ۶ پرو شیائومی از سه دوربین بهره میبرد که شامل دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی مجهز به لرزشگیر اپتیکال، دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو میشود.
عکسهای گرفته شده با دوربین اصلی این گوشی قابل قبول است و میتواند به نیازهای کاربران پاسخ دهد؛ ولی دوربین اولتراواید و ماکرو عملکرد متوسطی دارند و عکسهای باکیفیتی ثبت نمیکنند. در طرف دیگر پوکو اف ۶ شیائومی از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی استفاده میکند که به لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار تشخیص فاز چند جهته مجهز شده است. مجموعه دوربینهای این دستگاه را هم حسگر ۸ مگاپیکسلی با لنز اولتراواید تکمیل میکند.
دوربین اصلی این گوشی عکسهای به مراتب شفافتری ثبت میکند، جزئیات کافی هستند و گستره دینامیکی هم مطلوب به حساب میآید. با این حال، شرایط برای دوربین اولتراواید کاملا متفاوت است؛ این حسگر توانایی ثبت جزئیات کافی ندارد و نباید از آن توقع زیادی داشته باشید.
حفرههای قرار گرفته در پنل جلویی در گوشیهای X6 Pro و F6 به ترتیب از دوربینهای سلفی ۱۶ و ۲۰ مگاپیکسلی میزبانی میکند که عملکرد میانرده سری اف شیائومی در این بخش هم از سری ایکس بهتر است. با توجه به موارد گفته شده برای جمعبندی این بخش باید بگوییم که پوکو اف ۶ از دوربینهای توانمندتری بهره میبرد و میتواند گزینه مناسبتری برای ثبت خاطرات و لحظات شما باشد.
مقایسه باتری گوشی پوکو ایکس ۶ پرو و پوکو اف ۶ شیائومی
گوشیهای میانرده شیائومی بهطور معمول از باتریهایی با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت استفاده میکنند و این مولفه را میتوان در دو گوشی مذکور این مقایسه مشاهده کرد. پوکو ایکس ۶ پرو به علت برخورداری از تراشه بهینهتر توانسته عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. البته این معنی به بد بودن باتری اف ۶ نیست. هر دو دستگاه میتوانند با استفادههای روزمره و سبک تا یک روز شما را همراهی کنند؛ ولی سرعت شارژ دقیقا جایی است که برنده این بخش را مشخص میکند.
پوکو ایکس ۶ پرو از شارژ سریع ۶۷ وات پشتیبانی میکند و این در حالی است که اف ۶ پوکو قابلیت شارژ با حداکثر توان ۹۰ وات دارد. طبق گفته شیائومی، گوشی Poco F6 برای شارژ کامل به ۳۵ دقیقه زمان نیاز دارد و این مقدار برای Poco X6 Pro حدود ۴۵ دقیقه است.
مقایسه پوکو X6 پرو با پوکو F6 شیائومی ؛ کذام یک ارزش خرید بالاتری دارد؟
انتخاب میان دو گوشی با قیمت و امکانات یکسان تقریبا کاری سختی است؛ البته مادامی که نیازها و اولویتهایتان را نشناسید. ایکس ۶ پرو گوشی با محوریت گیمینگ و اجرای هرچه بهتر بازیها است و اگر دوربین برایتان اهمیت ندارد، انتخاب کاملا مناسبی برایتان خواهد بود.
اما اگر کاربری هستید که کیفیت عکسهای گرفته شده با دوربین نکته مهمی برایتان تلقی میشود، Xiaomi Poco F6 میتواند گزینه خرید معقولتری برایتان باشد. امیدواریم که این مطلب توانسته باشد شما را در انتخاب گوشی متناسب با نیازهایتان کمک کرده باشد. بهنظر شما در مقایسه پوکو X6 پرو با پوکو F6 شیائومی کدام گوشی ارزش خرید دارد؟
پرسشهای متداول
آیا گوش پوکو ایکس ۶ پرو ضد آب است؟
خیر. گوشی موبایل شیائومی ایکس ۶ پرو به علت برخورداری از استاندارد IP54 فقط در برابر پاشش آب و نفوذ ذرات غبار مقاوم است.
قیمت گوشی اف ۶ شیائومی چقدر است؟
شما میتوانید برای مشاهده قیمت روز گوشی شیائومی پوکو F6 به بخش محصولات سایت فراکو مراجعه کنید.
برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.
تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.
شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.