فروش ویژه جدیدترین لپ‌تاپ‌های بازار با امکان پرداخت قسطی

همه ویژگی های مانیتور ها که هنگام خرید باید بدانید

هلیا مینائی
  • 17 بهمن 1402
  • 11 دقیقه مطالعه
تمامی اصطلاحاتی که باید موقع خرید مانیتور بدانید

هر شخص برای اینکه بتواند کارهای مدنظر خود را با سیستم انجام دهد به مانیتوری نیاز دارد که به خوبی از پس نیازهای آن بر بیاید و بر اساس آن طراحی شده باشد؛ در واقع مانیتورها پنجره‌ای به روح سیستم شما هستند که باید هنگام خرید آن تمامی موارد را در نظر بگیرید تا تمامی کارها از جمله بازی، مشاهده یا ویرایش عکس و فیلم با مرور وب به‌خوبی و با ظرافت کامل انجام شود.

مشاهده قیمت و خرید مانیتور از فراکو

احتمالا هنگام خرید مانیتور با ویژگی‌ها و اصطلاحات زیادی مواجه شده‌اید که کمی روند خرید را برای شما با چالش مواجه می‌کنند؛ اما کدام یک از این موارد برای شما مناسب است و باید به چه مواردی توجه داشته باشید؟ در ادامه همه ویژگی های مانیتور ها که هنگام خرید باید بدانید را برای شما مطرح خواهیم کرد تا بتوانید بر اساس نیاز خود بهترین مانیتور را خریداری کنید. با فرامگ همراه باشید.

ویژگی های مانیتور

دانستن اینکه یک مانیتور چه ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی دارد به شما کمک می‌کند تا بتوانید مدل مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید؛ چرا که تمامی مانیتورهای موجود در بازار به مشخصات فنی متفاوتی مجهز شده‌اند و به طور خاص برای مصارف خاصی استفاده می‌شوند که شما باید با توجه به نیاز خود از میان آن‌ها انتخاب کنید. در ادامه به صورت جامع همه ویژگی های مانیتور ها که هنگام خرید باید بدانید را برای شما مطرح خواهیم کرد.

اصطلاحات مانیتور

سایزهای مختلف مانیتور

اولین موردی که باید هنگام خرید مانیتور به آن توجه داشته باشید اندازه آن است؛ هر چه اندازه مانیتور بزرگ‌تر باشد، طبیعتا کار کردن با آن راحت‌تر و محتوای در حال نمایش با جزئیات‌تر خواهد بود؛ اما باید به این موضوع دقت کنید که در این صورت اگر با فاصله کمتر از ۷۰ سانتی‌متر به مانیتور نگاه کنید، محدودیت‌هایی برای شما به‌وجود خواهد آمد همچنین قیمت آن تا حد زیادی بالاتر خواهد بود. علاوه بر این با بالا رفتن ابعاد مانیتور تراکم پیکسلی کم می‌شود که در نتیجه با افت کیفیت مواجه خواهید شد.

به‌طور کلی می‌توان ابعاد مانیتورها را به سه دسته تقسیم‌بندی کرد:

مانیتور ۲۰ اینچ و پایین‌تر

مانیتورهایی که ابعاد ۲۱ اینچ و پایین‌تر دارند، جزو گزینه‌های مقرون به صرفه به حساب می‌آیند و در عین حال می‌توانید به راحتی آن ‌ها را حمل کنید. همچنین عملکرد مطلوبی را برای کارهای روزمره مانند مشاهده ایمیل‌ها، اشتراک گذاری عکس‌ها، استفاده از برنامه‌های Microsoft Office و مرور اینترنت ارائه می‌دهد؛ البته کمی جزئیات در این مانیتور کم است و امکان دارد به مرور چشم‌ها را خسته کنند.

مانیتور ۲۱ تا ۲۶ اینچ

از مانیتورهایی که با ابعاد ۲۱ تا ۲۶ اینچ هستند، می‌توانید برای کارهای روزمره و حتی حرفه‌ای استفاده کنید؛ چرا که علاوه بر جزئیات مطلوب اندازه مناسبی دارند و به خوبی پاسخ‌گوی نیاز کاربران خواهد بود.

سایزهای مختلف مانیتور

مانیتور ۲۷ اینچ و بالاتر

مانیتور‌هایی که سایز ۲۷ اینچ و بالاتر هستند، اندازه و فضای گسترده‌تری را برای گیمرها و طراحان ارائه می‌دهند. البته باید به رزولوشن مانیتور توجه داشته باشید تا خروجی تصویر مطلوبی را دریافت کنید.

نمایشگر‌های عریض و فوق عریض

امروزه تقریبا تمامی مانیتورهایی که در بازار یافت می‌شوند، از نمایشگر‌های عریض برخوردارند و می‌توانید با استفاده از آن‌‌ها چندین برنامه را به صورت همزمان مرور کنید. همچنین گزینه‌ای مطلوب برای تماشای فیلم و اجرای بازی محسوب می‌شوند.صفحه نمایش‌های عریض دارای نسبت تصویر 16:9 یا 16:10 هستند که در واقع این عدد اندازه‌گیری عرض صفحه در مقایسه با ارتفاع آن است.

نمایشگرهای اولترا واید نسبت تصویر 21:9 دارند و مشاهده چند صفحه به صورت همزمان یا قرار دادن چند برنامه کنار هم را برای شما فراهم می‌کنند. همچنین برخی از این مانیتورها از برنامه تقسیم صفحه برخوردارند که امکان مرتب کردن برنامه‌های خود را روی صفحه به شما می‌دهند.

فرم صفحه نمایش مانیتور ؛ تفاوت مانیتور خمیده و تخت

به صورت کلی تمامی مانیتورهای موجود در بازار، تنها در دو فرم صفحه نمایش تخت و خمیده طراحی می‌شوند؛ البته مانیتور‌ خمیده به دلیل طراحی متفاوتی که دارد، ویژگی‌های آن با مانیتور تخت متمایز است و تجربه کاربری آن‌ها متفاوت خواهد بود.

تفاوت مانیتور خمیده و تخت

مانیتورهای خمیده از دو طرف دارای انحنا هستند که درجه آن‌ می‌تواند متفاوت باشد؛ این مورد باعث می‌شود که تمرکز بیشتری روی محتوای در حال پخش داشته باشید یا به عبارتی داخل آن غرق شوید. همچنین مانیتور های منحنی با توجه به اینکه براساس قرنیه چشم انسان طراحی شده‌اند، هنگام تماشای محتوا فشار کمتری به چشم وارد خواهند کرد.

با توجه موارد فوق، اگر گیمر یا طراح هستید، مانیتورهای خمیده زاویه دید گستره‌تری را در اختیارتان قرار می‌دهند و تا حد زیادی از به وجود آمدن خطا جلوگیری می‌کنند؛ اما باید در نظر داشته باشید که قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های تخت دارند و باید بودجه بالاتری برای آن‌ها در نظر بگیرید.

رزولوشن یا وضوح مانیتور

رزولوشن از جمله مهم‌ترین عواملی است که روی کیفیت تصویر محتوای در حال نمایش تاثیر مستقیم دارد؛ در واقع وضوح تصویر تعداد پیکسل‌های موجود در صفحه نمایش را نشان می‌دهد که هر چه مقدار آن بیشتر باشد، تصویر با جزئیات بیشتری به شما نمایش داده می‌شود.

در حال حاضر متداول‌ترین رزولوشن‌ها در مانیتورها 2K ،Full HD ،HD و 4K هستند و با توجه به اینکه هر چه رزولوشن بالاتر باشد کیفیت تصویر بهتر خواهد بود، مانیتور ۲۴ اینچ FHD قیمت بالاتری نسبت به مانیتور ۲۴ اینچ HD دارد.

وضوحتعداد پیکسل
5K۲۸۸۰ × ۵۱۲۰ پیکسل
4K یا Ultra HD۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ پیکسل
2K ،1440p یا Quad HD۱۴۴۰ × ۲۵۶۰ پیکسل
WUXGA۱۲۰۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
Full HD۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
HD یا 720p۷۲۰ × ۱۲۸۰ پیکسل

نوع تکنولوژی پنل مانیتور

اکثر نمایشگر مانیتورهای امروزی که در بازار مشاهده می‌شود از نوع LCD است که با تکنولوژی‌های مختلفی عرضه می‌شوند؛ پس باید با هر کدام از این تکنولوژی‌ها آشنایی داشته باشید تا بتوانید بر اساس نیاز خود یک مورد را برای خرید انتخاب کنید. اغلب مانیتورهای LCD با یکی از سه فناوری زیر هستند:

نوع تکنولوژی پنل مانیتور

تکنولوژی IPS

مانیتورهای IPS یا In-Plane Switching جزو گران‌ترین و محبوب‌ترین مدل‌ها هستند که در مقابل مبلغی که برای آن‌ها می‌پردازید، دقت رنگ مطلوب و زاویه دید گسترده‌تری را در اختیارتان قرار می‌دهد؛ پس برای کسانی مناسب است که مانیتور را برای انجام کارهای گرافیکی یا ادیت ویدیو خریداری می‌کنند.

تکنولوژی TN

بهترین انتخاب برای گیمرها پنل LCD با تکنولوژی TN یا Twisted Nematic است؛ چرا که از نرخ نوسازی بالا و نرخ پاسخ‌گویی پایین برخوردار است و به خوبی از پس نیاز گیمرها بر می‌آید؛ اما باید در نظر داشته باشید که زاویه دید و دقت رنگ خوبی ندارد ولی نسبت به سایر فناوری‌های LCD قیمت بهتری دارد.

تکنولوژی VA

با توجه به جایگاه پنل‌های VA که میان IPS و TN قرار می‌گیرد، می‌تواند انتخاب خوبی برا مصارف روزمره مانند تماشای فیلم یا وب گردی باشد. همچنین این نوع فناوری، نمایش رنگ و زاویه دید خوبی دارند اما به پای تکنولوژی IPS نمی‌رسند. در طرف دیگر هم شاید روی کاغذ زمان پاسخ‌دهی خوبی داشته باشند اما حین کار به پنل‌های TN برتری دارند.

نوع پنلTNVAIPS
عملکردسریع‌ترین: زمان پاسخ‌دهی پایین، بالاترین نرخ نوسازی، کمترین تار شدگی تصویرزمان پاسخ‌دهی و نرخ تازه سازی خوبزمان پاسخ‌دهی کندتر از TN و VA. نرخ تازه‌سازی مطلوب برای بازی
نمایشگرکیفیت رنگ‌‌ و زاویه دید نامناسبزوایای دید و کیفیت رنگ‌ها بین TN و IPSبهترین زاویه دید و کیفیت رنگ
قیمتارزانمتوسطگران
مناسب برایمصارف عمومی – گیمینگگیمینگ – مصارف عمومیحرفه‌ای – گیمینگ

تکنولو‌ژی OLED

گران‌ترین و لوکس‌ترین تکنولوژی به کار رفته در مانیتورهای امروزی OLED است که تفاوت قیمتی بسیاری با پنل‌های فوق دارد. این مانیتورها بیشترین کیفیت تصویر و متنوع‌ترین امکانات را در اختیار شما قرار می‌دهند؛ اما به دلیل قیمت بسیار بالایی که دارند افراد انگشت شماری می‌توانند آن‌ها را خریداری کنند.

نرخ به‌روزرسانی مانیتور

نرخ نوسازی یا Refresh rate به تعداد به‌روز رسانی‌های تصویر روی نمایشگر در یک ثانیه گفته می‌شود که واحد آن هرتز (Hz) است. اکثر مانیتورهای موجود در بازار دارای نرخ نوسازی ۶۰ هرتز هستند؛ به این معنا که یک تصویر جدید ۶۰ بار در یک ثانیه به‌روز می‌شود. در واقع نرخ تازه‌سازی سریع‌تر، تاری حرکت را کاهش می‌دهد؛ بنابراین هرچه این عدد بیشتر باشد، تصویر شما روان‌تر خواهد بود. پس اگر گیمر هستید، به دنبال نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتز یا بیشتر باشید.

زمان پاسخ‌گویی مانیتور

زمان پاسخ‌دهی نشان دهنده این است که مانیتور با چه سرعتی انتقال تصویر را انجام می‌دهد. همچنین بر حسب میلی‌ثانیه اندازه‌گیری می‌شوند. بهترین نمایشگرها قادرند تا پیکسل‌ها را تنها در چند میلی‌ثانیه تغییر دهند؛ اما همه افراد به چنین واکنش‌های سریعی نیاز ندارند. زمان پاسخ‌دهی کم برای بازی‌های ویدئویی اکشن، گیم پلی پر پیچ و خم و فعالیت‌های مشابه قابلیتی ضروری محسوب می‌شود.

زمان پاسخ‌گویی مانیتور

تکنولوژی AMD FreeSync

برای جلوگیری از پرش تصویر یا اصطلاحا پارگی تصویر AMD فناوری FreeSync را برای مانیتورها در نظر گرفت که تا نرخ به‌روزرسانی مانیتور با نرخ فریم خروجی هماهنگ باشد؛ البته باید در نظر داشته باشید که تکنولوژی FreeSync با درگاه‌های HDMI و DisplayPort کار می‌کند.

تکنولوژی Nvidia G-Sync

تکنولوژی G-Sync توسعه داده شده توسط Nvidia عملکرد مشابهی را با FreeSync دارد و برای جلوگیری از پرش تصویر یا اصطلاحا پارگی تصویر به کار برده می‌شود. با این تفاوت که فناوری G-Sync فقط روی درگاه Display Port کار می‌کند.

تکنولوژی Nvidia G-Sync

فناوری حذف پرش تصاویر (Flicker-Free)

اکثر مانیتور‌های موجود در بازار به فناوری حذف پرش تصاویر یا Flicker-Free مجهز می‌شوند تا از وقوع پرش یا سوسو زدن نور که توسط لامپ‌های LED در پنل LCD مانیتور ایجاد می‌شود، جلوگیری شود.

روشنایی مانیتور

شدت نوری که روشن‌ترین رنگ سفید مانیتور تولید می‌کند، روشنایی مانیتور نامیده می‌شود که بر حسب شمع بر متر مربع (cd/m2) یا نیت سنجیده می‌شود. مانیتورهای مرسوم و موجود در بازار معمولا روشنایی ۲۰۰ تا ۲۵۰ نیتی دارند؛ اما مانیتورهای رده‌بالا و مدل‌هایی که از تکنولوژی HDR پشتیبانی می‌کنند باید روشنایی آن‌ها ۴۰۰ نیت بالاتر باشد.

روشنایی مانیتور

تکنولوژی HDR

فناوری HDR یا High Dynamic Range در مانیتورها باعث وجود کنتراست بهتر، دقت رنگ بهبود یافته و رنگ‌های زنده‌تر می‌شود. با این حال همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد، مانیتوری که بتواند از تکنولوژی HDR پشتیبانی کند، باید یک سری ویژگی‌های خاص از جمله روشنایی لازم را داشته باشند؛ پس این فناوری در همه مانیتور‌ها به چشم نمی‌خورد.

روکش نمایشگر مانیتور

به صورت کلی برای مانیتورها دو نوع روکش مات و براق در نظر گرفته می‌شود که اکثر آن‌ها از نوع ات است؛ چرا که مانیتورهای با روکش مات، نور را انعکاس نمی‌دهند و هنگام استفاده از آن‌ها در مکان‌های پر نور، چشمان شما اذیت نخواهد شد.

نسبت کنتراست تصویر مانیتور

نسبت کنتراست تصویر به به تفاوت میان روشن‌ترین و تیره‌ترین رنگی که مانیتور قادر به نمایش آن است گفته می‌شود که هر چه عدد آن بالاتر باشد، کیفیت تصویر آن بهتر خواهد بود؛ چرا که مانیتور می‌تواند عمق رنگ مشکی را به نحو احسنت نمایش دهد. پس اگر کار شما با مانیتور طوری است که نمایش تصاویری زنده و طبیعی‌تر برایتان اهمیت بالایی دارد، باید به عدد نسبت کنتراست تصویر توجه کنید.

فضای رنگ و میزان پوشش طیف رنگی مانیتور

فضای رنگی می‌توان را مجموعه‌ای از رنگ‌ها دانست که مانیتور آن‌ها را نمایش داده و چشم می‌تواند مشاهده کند. طیف‌های رنگی مختلفی در مانیتورها وجود دارد که هر کدام عملکرد متفاوتی دارد و اگر شخصی هستید که نمایش رنگ‌ها برای شما اهمیت دارد، خوب است به این موضوع توجه کنید.

فضای رنگ و میزان پوشش طیف رنگی مانیتور

به صورت کلی رنگ‌هایی که در طیف رنگی Adobe RGB به چشم می‌خورد، تعداد بیشتری نسبت به طیف رنگی sRGB دارد؛ با این حال برای استفاده‌های روزمره، گیمینگ و امور گرافیکی طیف رنگ sRGB بهتر است؛ اما اینکه از Adobe RGB هم برای کارهای گرافیکی پشتیبانی کند، نکته مثبت به حساب می‌آید. در آخر طیف رنگی DCI-P3 رنگ‌های غنی‌تری را به نمایش می‌گذارد؛ اما با توجه به اینکه اکثر محتوا‌های موجود با طیف رنگی sRGB ساخته‌ شده‌اند،‌ استفاده از این طیف کمتر رایج است.

اسپیکر مانیتور

اسپیکر یکی از قابلیت‌هایی محسوب می‌شود که امکان دارد در همه مانیتورهای موجود در بازار به چشم نخورد؛ بنابراین اگر قصد دارید از مانیتور خود برای تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی و مهم‌تر از همه اجرای بازی استفاده کنید، خوب است توجه به این موضوع را در اولویت قرار دهید.

پورت‌ های مانیتور

یکی دیگر از مهم‌ترین مواردی که باید قبل از خرید مانیتور در نظر گرفت، پورت‌ های مانیتور و تطبیق خروجی آن با کارت گرافیک است؛ در واقع هر چه تعداد درگاه‌های مانیتور بیشتر باشد، ویژگی‌ها و قابلیت‌های بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. در ادامه هر یک از این پورت‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

پورت‌ های مانیتور

درگاه VGA

یکی از قدیمی‌ترین درگا‌ه‌های مانیتور که می‌توان به آن اشاره کرد VGA است که تقریبا جزو موارد منسوخ شده محسوب می‌شود؛ اما بازهم در برخی از مانیتورها به چشم می‌خورد تا بتوانند به کامپیوترهای قدیمی متصل شوند.

پورت DVI

درگاه‌های DVI در واقع نسخه پیشرفته پورت VGA هستند که دیگر روی هیچ مانیتوری مشاهده نمی‌شوند.

پورت USB

برخورداری از درگاه USB این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید دستگاه‌های بیشتری را مانند وب‌کم، گوشی موبایل و مواردی از این قبیل به مانیتور خود متصل کنید.

پورت HDMI

درگاه HDMI قابلیت انتقال با کیفیت تصویر و صوت را به صورت همزمان برای کاربران فراهم می‌کند. آخرین نسخه این پورت در حال حاضر HDMI 2.1 است که امکان پشتیبانی از مانیتوری با رزولوشن 4K و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز را فراهم می‌کند.

درگاه DisplayPort

در حال حاضر یکی از پیشرفته درگاه‌هایی که می‌توانید برای انتقال تصویر و صوت از آن استفاده کنید، DisplayPort است. این پورت از از امکانات ویژه‌ای مانند G-Sync و نرخ نوسازی بالا بهره می‌برد و یکی از بهترین درگاه‌ها برای گیمرها به حساب می‌آید.

جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا

با استفاده از جک ۳٫۵ میلی‌متری می‌توانید به راحتی هدفون یا بلندگوی خود را به مانیتور متصل کنید و صدای در حال پخش ا بشنوید.

چه مانیتوری برای شما مناسب است؟

زمانی که به صورت حضوری یا اینترنتی برای خرید مانیتور اقدام می‌کنید، طیف گسترده‌ای از انتخاب‌ها پیش روی شما قرار می‌گیرد که هر کدام از ویژگی و قابلیت‌‌های خاصی برخوردارند. در مطلب فوق به صورت جامع تمام آنچه که باید قبل از خرید مانیتور بدانید را برای شما مطرح کرده‌ایم؛ حال قصد داریم نوع کاربری مانیتورها و اینکه چه مواردی در هر کدام بیشتر اهمیت دارد را بگوییم تا بتوانید براساس نیاز خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

ویژگی های مانیتور گیمینگ

مانیتور گیمینگ

مانیتور گیمینگ را می‌‌توان پیشرفته‌ترین سیستم‌های موجود در بازار دانست که نرخ نوسازی بالا و زمان پاسخ‌گویی کم در آن‌ها اهمیت بسیاری دارد. این نوع مانیتورها از درگا‌ه DisplayPort بهره می‌برند و مدل‌های گران قیمت آن به نورپردازی‌های RGB مجهز شده‌اند. همچنین شاهد نمایش محتوایی بازی به صورت روان، بدون پرش و Ghosting روی مانیتور خواهیم بود.

ویژگی های مانیتور طراحی

ویژگی‌های بصری مانیتور برای افرادی که به کارهای طراحی و گرافیکی مشغول ‌هستند یکی از کلیدی‌ترین موارد محسوب می‌شود که توجه به آن می‌تواند روی خروجی کار تاثیر به‌سزایی داشته باشد؛ پس خرید مانیتوری که از دقت رنگ و پوشش طیف رنگی گسترده‌تری برخوردار است می‌تواند گزینه‌ مطلوبی باشد.

مانیتور طراحی

به عبارتی مانیتورهایی که به پنل IPS مجهز شده‌اند به دلیل دقت رنگ بالاتر و زاویه دید بیشتری که در اختیار کاربر قرار می‌دهند به عنوان بهترین مانیتورها برای کارهای گرافیکی شناخته می‌شوند. مورد دیگری که خوب است به آن توجه داشته باشید رزولوشن بالا است؛ چرا که مانیتورهایی که از رزولوشن ۴k برخوردارند کیفیت تصویر مطلوبی برای طراحی دارند.

ویژگی های مانیتور برای مصارف عمومی

معمولا مانیتورهایی که برای مصارف عمومی هستند برای انجام کارهای اداری، خانگی و روزمره مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ پس تنها نیاز است کارهای سبکی مانند اجرای نرم‌افزار‌های آفیس، ویرایش متن، مرور وب و مواردی از این قبیل را به خوبی انجام دهند. اکثر مانیتورها برای مصارف عمومی از قیمت کمتری نسبت به سایر مانیتورها برخوردارند و نیازی نیست که از ویژگی خاصی برخوردار باشند.

سخن آخر

در مطلب فوق تلاش کردیم تا شما را با همه ویژگی های مانیتور ها که هنگام خرید باید بدانید آشنا کنیم تا بتوانید مدل مورد نظر خود را با توجه به نیازتان تهیه کنید. با در نظر گرفتن تمامی نکاتی که پیش‌تر به آن‌ها اشاره به خوبی می‌توانید تصمیم بگیرید که چه نوع مانیتور برای شما مناسب است و می‌تواند به خوبی پاسخگوی نیازهای شما باشد.

علاوه بر این ما در فراکو بهترین مانیتورهای بازار ایران را برای شما موجود کرده‌ایم تا بتوانید به راحتی خرید خود را انجام دهید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد؛ نظرات و پیشنهادات خود را با ما در بخش کامنت‌ها در میان بگذارید.

پست های مرتبط برای شما

دیدگاه کاربران

برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.

تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.

شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.