راهنمای خرید قسطی محصولات

راهنمای جامع خرید کنسول بازی ؛ معرفی سری‌های پرطرفدار

مهشید عشقی
  • 18 مهر 1403
  • 9 دقیقه مطالعه
راهنمای خرید کنسول بازی

بازی‌های ویدیویی به یکی از تفریحات جذاب و پرطرفدار تبدیل شده است. افراد مختلف از کودکان گرفته تا بزرگسالان با وسیله‌های متنوعی مانند گوشی، لپ‌تاپ یا کامپیوتر رومیزی بازی‌های جدید را دنبال می‌کنند و حتی ساعت‌ها در این کار غرق می‌شوند؛ اما در حقیقت تجربه این بازی‌ها از طریق کنسول‌های بازی، لذت دیگری دارد و قطعا حرفه‌ای‌تر دنبال خواهد شد. امروزه سه دسته از کنسول‌های بازی بیشترین کاربرد را دارند و تقریبا می‌توان گفت بازار کنسول‌های بازی‌ را در دست گرفته‌اند.

کنسول‌های برندهای نینتندو، مایکروسافت (ایکس باکس) و سونی (پلی استیشن)، گزینه‌های مختلفی هستند که پیش روی شما قرار دارند. اگر به این حوزه علاقه‌مند هستید و قصد دارید برای خود یک کنسول بازی خریداری کنید این راهنما به شما کمک خواهد کرد بهترین گزینه را انتخاب کنید. در خرید کنسول بازی قطعا باید به نکات و فاکتورهای مشخصی توجه کنید و انتظارات خود را از آن درنظر بگیرید. با ما در راهنمای خرید کنسول بازی از مجله فرامگ همراه باشید.

نکات مهم در خرید کنسول بازی

هنگام خرید، یک کنسول را باید از لحاظ مختلف بررسی کنید و کامل از تمام مشخصات و قابلیت‌های آن مطلع شوید تا بتوانید تشخیص دهید که آیا برای نیاز شما مناسب است یا نه. مثلا سن فردی که قرار است از کنسول استفاده کند در انتخاب نوع برند یا مدل اهمیت دارد؛ چرا که کنسول خریداری شده باید بازی‌های مناسب آن رده سنی را پشتیبانی کند.

از سوی دیگر بودجه‌ای که برای خرید کنسول بازی و لوازم جانبی درنظر گرفته‌اید، روی انتخاب شما تاثیر خواهد داشت؛ زیرا علاوه‌بر قیمت اصلی کنسول، لوازم جانبی نیز معمولا برای تمام بازی‌های نیاز است و این شما هستید که انتخاب می‌کنید چه نوع لوازمی را خریداری کنید. در ادامه نکات مهم را برای شما شرح خواهیم داد.

راهنمای خرید کنسول بازی تصویر اول

علایق خود را برای خرید کنسول بازی بشناسید

قبل از خرید کنسول بازی باید علایق خود (محیط و نوع بازی‌هایی که می‌پسندید) را بدانید. مثلا اگر طرفدار بازی‌های خشن و نبردهای آنلاین هستید قطعا انتخاب شما با فردی که بیشتر بازی‌های بدون درگیری و محیط‌های آرام‌تر را می‌پسندد، متفاوت است. برای بزرگسالان معمولا پلی استیشن و ایکس باکس‌ها مناسب‌ است اما اگر قصد خرید کنسول بازی برای کودک دارید، مدل‌های مختلف نینتندو می‌تواند مناسب‌تر باشد. نوع بازی‌های مورد علاقه شما نیز اهمیت دارد زیرا بعضی از آن‌ها تنها در پلتفرم اختصاصی ارائه می‌شوند و در کنسول‌های دیگر قابل دسترسی نیستند. مثلا بازی Mario فقط در پلتفرم نینتندو یا Halo فقط در پلتفرم مایکروسافت (کنسول‌های ایکس باکس) در دسترس کاربران است.

بودجه خود را در نظر بگیرید

یکی دیگر از نکاتی که باید در هنگام خرید یک کنسول بازی به یاد داشته باشید این است که تا چه مبلغی می‌خواهید هزینه کنید. همان‌طور که در بالا نیز اشاره کردیم، هزینه خرید کنسول تنها به قیمت اصلی آن ختم نمی‌شود و شما در ادامه باید برای دسترسی به بازی‌ها، خرید اشتراک‌ها یا خرید لوازم جانبی نیز هزینه کنید. پس حتما توجه داشته باشید که مجموع قیمت را تا حدودی تخمین بزنید و در مورد مدل‌های مختلف و هزینه‌های جانبی آن به‌خوبی تحقیق کرده باشید.

مثلا در کنسول‌های نسل جدید، معمولا امکان میزبانی بازی‌های آنلاین و تجربه بازی گروهی با افراد دیگر وجود دارد اما گاهی برای این کار باید اشتراک تهیه کنید که خود یک هزینه جانبی محسوب می‌شود. Game Pass سرویس اشتراکی تعدادی از بازی‌های آنلاین و گروهی برای گیمرهای Xbox و PC است که توسط کمپانی مایکروسافت ارائه شده است.

راهنمای خرید کنسول بازی تصویر دوم

به مشخصات فنی کنسول بازی دقت کنید

ویژگی‌های سخت‌افزاری یک کنسول باید برای شما مهم باشد زیرا کیفیت تجربه شما از بازی‌های ویدیویی به‌طور مستقیم به این عوامل وابسته است. پردازنده (CPU) و کارت گرافیک (GPU) یکی از فاکتورهای اصلی در انتخاب و خرید کنسول بازی است. پردازنده، سرعت عملکرد کلی دستگاه را مشخص می‌کند؛ پس هرچه قوی‌تر باشد، اجرای بازی‌ها، جابه‌جایی بین بخش‌های مختلف و کارهای دیگر با سرعت بیشتری انجام خواهد گرفت. پردازنده گرافیکی قوی نیز به شما در اجرای بازی‌هایی با گرافیک بالا کمک می‌کند و تجربه یک بازی روان‌تر برای شما رقم خواهد زد.

نسخه‌های جدید ایکس باکس و پلی استیشن گرافیک قوی و نرخ فریم بالا دارند و از کیفیت‌های 4K پشتیبانی می‌کنند اما نینتندو معمولا گرافیک بالا را فدای قابلیت حمل می‌کند و نباید انتظار اجرای بازی‌هایی با گرافیک پیشرفته را از آن‌ها داشته باشید. همچنین اگر کنسولی که خریداری می‌کنید، حافظه رم (RAM) بالا و یا قابل ارتقا داشته باشد، سرعت انجام کارها و بارگذاری بازی‌ها نیز در آن بالا خواهد بود. درواقع اجرای بازی‌هایی که به زمان رندر بیشتری احتیاج دارند، تنها با رم بالا امکان‌پذیر است.

انتخاب حافظه SSD بالاتر نیز در امکان دانلود و ذخیره بازی‎های بیشتر به شما کمک می‌کند. در صورتی که این حافظه در دستگاه شما کم باشد، ممکن است هربار برای دانلود بازی‌های جدید، مجبور شوید تعدادی از قبلی‌ها را حذف کنید. کنسول‌هایی مانند پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری X قابلیت ارتقاء حافظه نیز دارند.

نرخ فریم یک کنسول بازی، یکی از ویژگی‌های مهم آن است که در نمایش روان و تصاویر گرافیکی شدید بازی‌ها تاثیر دارد. نسل نهم در کنسول‌های XBox و PS5 از نرخ فریم 60 تا 120 پشتیبانی می‌کند اما تجربه‌ای که کاربر در انتها دریافت می‌کند، بستگی به نوع بازی و تنظیمات آن خواهد داشت.

امکانات جانبی کنسول بازی را بررسی کنید

در هنگام خرید کنسول بازی باید توجه کنید که گزینه مدنظر شما، به‌اصطلاح دیسک‌خور است یا نه. بعضی کاربران به‌دلیل عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت یا علاقه به داشتن نسخه فیزیکی بازی‌ها، ترجیح می‌دهند نسخه‌های دیسک‌خور خریداری کنند. در نسخه‌های دیجیتال (بدون دیسک)، شما باید از طریق اینترنت به منبع متصل شده و بازی‌های را دانلود و ذخیره کنید.

در کنسول‌های مختلف ممکن است قابلیت انجام کارهایی غیر از بازی نیز وجود داشته باشد. پخش موزیک در پلتفرم اسپاتیفای، دسترسی به محتوای موجود در سرویس‌های استریمینگ مانند نتفلیکس، وب‌گردی و غیره مثال‌هایی از امکانات است که البته ممکن است همه آن‌ها در کشور ایران قابل انجام نباشند. درباره بازی نیز امکانات پیشرفته‌تری مربوط به ایجاد تنظیمات شخصی و رابط کاربری عمومی معمولا در کنسول‌ها وجود دارند که می‌توانید قبل از خرید مورد بررسی قرار دهید.

از طرفی دیگر، گیمرها از این که بتوانند بازی‌های چند نسل گذشته را نیز از طریق کنسول‌های جدیدتر اجرا کنند بسیار خوشحال خواهند شد. اگر این قابلیت بازگشت به عقب برای شما نیز اهمیت دارد، باید یکی از کنسول‌های نسل نهم مایکروسافت یا سونی را خریداری کنید.

کنترلر و لوازم جانبی کنسول بازی را بشناسید

فناوری‌های پیشرفته در طراحی و تولید کنترلرهای کنسول‌های بازی نیز رخنه کرده است. وزن و ارگونومی کنترلرها به سمتی می‌روند که در استفاده‌های طولانی مدت، باعث خستگی دست کاربر نشود. قبل از خرید کنسول بازی، تعداد و نوع چینش دکمه‌ها، مشخصات فنی، کیفیت بازخورد لمسی، سرعت پاسخ به فشردن دکمه‌ها و غیره در کنترلر آن نیز باید مورد توجه شما قرار گیرند.

برخی لوازم جانبی برای تجربه بهتر در اجرای بازی‌های ویدیویی، طراحی شده‌اند که شما می‌توانید خرید آن‌ها را نیز هنگام خرید کنسول بازی مدنظر قرار دهید. مثلا عینک‌های واقعیت مجازی به شما در تجربه حضور در یک محیط شبیه‌سازی شده کمک می‌کنند یا هدست‌های مخصوص گیمینگ که برای شنیدن واضح‌تر صداهای درون بازی و حذف صداهای محیط، مناسب هستند.

در هر صورت باید امکان اتصال کنسولی که انتخاب کرده‌اید به این لوازم را بررسی کنید و به یک انتخاب نهایی برسید. البته لوازم جانبی دیگری مانند کیف حمل، استند کنسول و دسته بازی و فن خنک‌کننده نیز وجود دارند که مناسب بیشتر مدل‌ها هستند و برای نگه‌داری و استفاده راحت‌تر از کنسول‌های بازی کاربرد دارند.

راهنمای خرید کنسول بازی تصویر سوم

انواع کنسول بازی ایکس باکس (Xbox)

کمپانی آمریکایی مایکروسافت از نسل ششم کنسول‌های بازی وارد این عرصه شد و اولین مدل کنسول بازی خود را روانه بازار کرد. اکنون که در نسل نهم این کنسول‌ها هستیم، این شرکت در حدود 9 کنسول گیمینگ و تعداد زیادی لوازم جانبی در این حوزه عرضه کرده است. در ادامه سری‌های مختلفی از ایکس باکس را همراه با توضیحات مختصر به شما معرفی خواهیم کرد.

ایکس باکس سری ایکس (Xbox Series X)

جدیدترین سری تولید شده از این کمپانی، سری X است که در رقابت تنگاتنگی با پلی استیشن 5 قرار دارد. اجرای بازی‌ها در این کنسول، با رزولوشن 4K و نرخ فریم 120 انجام می‌شود؛ بنابراین تجربه لذت‌بخشی برای گیمرها رقم خواهد خورد. البته قابلیت پخش محتوای آنلاین (از نتفلیکس و دیگر پلتفرم‌ها) با رزولوشن 8K نیز در لیست ویژگی‌های این محصول است. این کنسول گیمینگ با پردازنده AMD (دارای حداکثر فرکانس 3.8 گیگاهرتزی) و قدرت گرافیکی 12 ترافلاپس ارائه شده و علاوه‌بر آن از حافظه SSD نیز برخوردار است؛ در نتیجه سرعت اجرای بازی‌ها در سطح خوبی قرار دارد. رم 16 گیگابایتی در کنار حافظه ذخیره‌سازی یک ترابایتی این کنسول، از جمله بهبودهای قابل توجه نسبت به سری قبلی آن است.

راهنمای خرید کنسول بازی تصویر چهارم

ایکس باکس سری اس (Xbox Series S)

این سری از ایکس باکس نسبت به سری ایکس هم از لحاظ ابعادی کوچکتر است و هم از لحاظ فنی در سطح پایین‌تری قرار دارد. پردازنده مرکزی آن از همان نوع به‌کار رفته در سری ایکس است اما پردازش گرافیکی آن با قدرت 4 ترافلاپس صورت می‌گیرد. رم و حافظه SSD در مدل پایه آن به‌ترتیب 10 و 512 گیگابایت است اما مدلی با حافظه ذخیره‌سازی یک ترابایتی از آن هم ارائه شده است. این کنسول می‌تواند بازی‌ها را با نهایت رزولوشن QHD و نرخ فریم 120 اجرا کند.

ایکس باکس وان (Xbox One)

این مدل، اولین کنسولی بود که مایکروسافت در سال 2013 به بازار کنسول‌های گیمینگ عرضه کرد. این محصول به پردازنده 8 هسته‌ای AMD و قدرت پردازش گرافیک 1.31 ترافلاپس مجهز شده بود. مدل پایه آن 8 گیگابایت رم DDR3 و 500 گیگابایت حافظه داخلی داشت و تصاویر را با وضوح Full HD پخش می‌کرد. سه سال بعد از این مدل، نسخه آپدیت شده آن با نام ایکس باکس وان اس روانه بازار شد که بهبودهایی در زمینه‌های مختلف نسبت به مدل پایه داشت که از جمله آن‌ها می‌توان به افزایش کیفیت پخش تا 4K، پشتیبانی از فناوری HDR و افزایش فرکانس پردازنده گرافیکی به 1.4 ترافلاپس اشاره کرد.

انواع کنسول بازی پلی استیشن (Play Station)

شرکت سونی از سال 1994، عرضه کنسول بازی اختصاصی خود با نام پلی استیشن را آغاز کرد. سری‌های 2، 3 و 4 از این کنسول گیمینگ نیز در سال‌های 2000، 2006 و 2013 عرضه شدند و در این روند، بهبودهای در زمینه‌های مختلف از جمله قدرت گرافیکی، وزن محصول و طراحی صورت گرفت. در حال حاضر جدیدترین مدل آن با نام PS5 به بازار عرضه شده که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

پلی استیشن 5 (PS5)

نسخه پنجم از کنسول‌های گیمینگ کمپانی سونی در سال 2020 عرضه شد که دو مدل دیجیتال و دیسک‌خور داشت. کیفیت پخش بازی‌ها با این کنسول، 4K و نرخ فریم در آن بین 60 تا 120 (بسته به نوع بازی) متفاوت خواهد بود. در سال 2023 نسخه جدیدی از PS5 به نام PS5 Slim معرفی و عرضه شد که نسبت به مدل پایه ابعاد کوچک‌تری دارد. از دیگر بهبودهایی که در این نسخه به‌چشم می‌خورد، افزایش حافظه SSD از 825 گیگابایت به یک ترابایت است. دیگر ویژگی‌های این دو نسخه تفاوت چندانی باهم ندارند و قیمت آن‌ها نیز تقریبا مشابه است؛ بنابراین خرید PS5 Slim به‌صرفه‌تر است زیرا قابلیت حمل بهتر و حافظه ذخیره‌سازی بالاتری دارد.

راهنمای خرید کنسول بازی تصویر پنجم

انواع کنسول بازی نینتندو

برند ژاپنی نینتندو تولیدکننده کسنول‌های بازی دستی است که از سال 1983 با ارائه اولین مدل کنسول گیمینگ به نام Nintendo Entertainment System کار خود را آغاز کرد. در واقع نیتندو بیشتر از هر ویژگی دیگری روی قابلیت حمل تمرکز دارد و در زمینه‌های گرافیکی قابلیت‌های چشم‌گیری ارائه نمی‌دهد. بازی‌هایی مانند زلدا یا ماریو از جمله مجموعه‌های اختصاصی این برند هستند که طرفداران بسیاری هم پیدا کرده‌اند. پس از اولین نسل کنسول‌های این برند، سری‌های مختلف دیگری نیز معرفی و روانه بازار شد و امروزه جدیدترین سری این کنسول به نام نینتندو سوئیچ جایگاه ویژه‌ای بین گیمرهای طرفدار این برند دارد.

نینتندو سوئیچ

در نینتندو سوئیچ، کنترلرها، قابلیت جداسازی دارند؛ حتی در بعضی بازی‌های خاص می‌توانید تعامل خود را با محیط بازی از طریق حرکت دادن کنترلرها حفظ کنید. مثلا برای بازی تنیس، کافیست کنترلرها را مثل راکت حرکت دهید تا مسیر به طرز جذاب‌تری طی شود. امکان پشتیبانی از کنترلر اضافه نیز در این کنسول وجود دارد و می‌توانید بازی خود را با افراد دیگری شریک شوید. برای لذت بردن از بازی در یک نمایشگر بزرگ‌تر، می‌توانید کنسول بازی نینتندو را به نمایشگرهای خارجی متصل کنید.

راهنمای خرید کنسول بازی تصویر ششم

قابلیت ارتقاء کارت حافظه و میزبانی از بازی‌های آنلاین نیز از دیگر موارد موجود در لیست ویژگی‌های این محصول است. این سری از نینتندو شامل 3 مدل معمولی، OLED و Light است. در مدل لایت، کیفیت نمایش کمتری دیده می‌شود و کنترلرها قابلیت جداسازی ندارند در نتیجه قیمت آن نیز نسبت به دو مدل دیگر بسیار اقتصادی‌تر است.

سخن آخر

در مطلب فوق هر آنچه که باید برای خرید یک کنسول بدانید بدانید را برای شما مطرح کرده‌ایم که شما می‌توانید با در نظر گرفتن آن‌ها، مناسب‌ترین مدل را بر اساس آنچه که نیاز دارید خریداری کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

پست های مرتبط برای شما

دیدگاه کاربران

برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.

تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.

شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.