راهنمای خرید قسطی محصولات

راهنمای جامع خرید لپ تاپ طراحی + معرفی مدل‌‌های پیشنهادی

مهشید عشقی
  • 28 مهر 1403
  • 10 دقیقه مطالعه
راهنمای خرید لپ تاپ طراحی

اگر یک طراح گرافیک هستید، احتمالا می‌دانید انتخاب یک لپ تاپ طراحی که مناسب شما و پاسخگوی نیازهای کاریتان باشد، کاری چالش برانگیز خواهد بود. احتمالا علاوه‌بر قدرت پردازشی بالا و گرافیک قوی که از آن انتظار دارید، می‌خواهید که نازک و سبک (قابل حمل) باشد و عمر باتری خوبی هم داشته باشد. در این مطلب یک راهنمای خرید لپ تاپ طراحی با تمام نکات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید به شما ارائه خواهیم کرد؛ با مطالعه این راهنما، به‌راحتی می‌توانید فاکتورهای اصلی که یک لپ تاپ طراحی باید داشته باشد را بشناسید. در انتها نیز چند سری و مدل محبوب از برندهای مختلف لپ تاپ طراحی به شما معرفی خواهیم کرد. 

ویژگی های لپ تاپ طراحی

طراحان گرافیک، دکوراسیون داخلی، لباس، انیمیشن و غیره، معمولا از نرم‌افزار‌های گرافیکی متنوع و مخصوصی استفاده می‌کنند که نیازمند یک سیستم قدرتمند و پرسرعت است. یک لپ تاپ طراحی بخش‌های مختلفی مانند پردازنده، کارت گرافیک، نمایشگر و باتری دارد که هر کدام می‌تواند از یک برند و درجه کیفی متفاوت باشد. این که شما بدانید دقیقا لپ تاپ طراحی که خریداری می‌کنید، دقیقا باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد و هر کدام از بخش‌های آن بهتر است از چه نوعی باشند بسیار مهم است؛ زیرا مسلما خرید لپ تاپ طراحی هزینه نسبتا زیادی خواهد داشت و در صورت انتخاب اشتباه، ضرر بسیاری را متحمل می‌شوید. 

راهنمای خرید لپ تاپ طراحی تصویر اول

در ادامه توضیحاتی درباره هر یک از اجزای یک لپ تاپ طراحی به شما ارائه می‌کنیم تا بتوانید بر حسب نیاز خود، مدل‌های مختلف را با هم مقایسه و در نهایت مدل مناسب را انتخاب نمایید.

نمایشگر 

نمایشگر لپ تاپ طراحی اولین چیزی است که طراحان به آن توجه می‌کنند. ابعاد نمایشگر برای یک دیزاینر مهم است زیرا مثلا در حین کار با برنامه CG، با حجم زیادی از منوها و نوارهای ابزار روبه‌رو می‌شود و باید فضای کاری وسیعی داشته باشد تا بتواند انتخاب‌های دقیق انجام دهد و کارها را با جزئیات بیشتری دنبال کند. مدل‌هایی با نمایشگرهای 15 یا 16 اینچی انتخاب‌های منطقی هستند؛ زیرا در عین این که فضای کاری زیادی در اختیار قرار می‌دهند، قابلیت حمل خوبی دارند و وزن آن‌ها خیلی زیاد نیست. بدیهی است که نمایشگرهای 17 اینچی در لپ تاپ طراحی گزینه بهتری هستند، اما کاربر را در جابه‌جایی‌ها کمی اذیت خواهد کرد. در این مواقع بهتر است به‌جای خرید یک لپ تاپ طراحی با نمایشگر بزرگ‌تر، اتصال آن به یک مانیتور خارجی را مد نظر قرار دهید. 

مورد مهم دیگر درباره نمایشگر لپ تاپ طراحی، توجه به دقت رنگ و همچنین رزولوشن آن است. برای هنرهای دیجیتال، پوشش رنگ 100% sRGB یا بهتر از آن، 100% DCI-P3 مناسب است. حداقل رزولوشنی که می‌توان برای یک لپ تاپ طراحی در نظر گرفت، 1080 در 1920 پیکسل است اما اگر محدودیتی از لحاظ بودجه ندارید، بهتر به سراغ گزینه‌هایی با نمایشگر 4K یا HiDPI بروید. این موارد، تراکم پیکسل بالایی دارند و برای نمایش جزئیات در پروژه‌های گرافیکی، مفید خواهند بود. 

در نهایت نیز، فناوری ساخت پنل نمایشگر لپ تاپ طراحی را مورد بررسی قرار دهید. نمایشگرهای OLED گزینه‌های بهتری نسبت به مدل‌های LCD هستند؛ چرا که از دقت رنگ بیشتر و رنگ‌های سیاه عمیق‌تری برخوردارند و این موردی است که طراحان گرافیک به آن نیاز دارند. همچنین اینگونه نمایشگرها، روشنایی بیشتری دارند و با کاهش حداکثر 70 درصد از نور آبی مضر، به کمتر شدن فشار روی چشم‌ها کمک می‌کنند. 

پردازنده (CPU) لپ تاپ طراحی

پردازنده یا CPU در یک لپ‌تاپ، تعیین می‌کند که آن سیستم تا چه حد می‌تواند کارها را روان و سریع پردازش کند. پردازنده یک لپ تاپ طراحی باید در حدی قدرتمند باشد تا بتواند برنامه‌های پیچیده‌ای که برای طراحی‌های مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود را به‌خوبی اجرا کند. در بررسی CPU لپ تاپ طراحی، به تعداد هسته‌ها توجه کنید، زیرا این مشخصه نشان‌دهنده قدرت سیستم در انجام همزمان کارهاست. لپ‌تاپ‌هایی با پردازنده Intel Core i7 یا i9 و AMD Ryzen 7 یا Ryzen 9 بهترین موارد برای کارهای گرافیکی و طراحی هستند. 

راهنمای خرید لپ تاپ طراحی تصویر دوم

توجه داشته باشید که برخی پردازنده‌ها، یک واحد یکپارچه با کارت گرافیک دارند (مانند مک بوک‌ها)، که در این صورت قابلیت ارتقاء کارت گرافیک نیست. این پردازنده‌ها می‌توانند کارهای گرافیکی سبک را پشتیبانی کنند و در صورتی که بودجه شما بسیار محدود است، گزینه مناسبی هستند؛ اما برای انجام طراحی‌های سه‌بعدی و کارهای سنگین دیگر، به‌عنوان یک لپ تاپ طراحی، پاسخگو نخواهند بود. 

کارت گرافیک (GPU) 

شاید مهم‌ترین فاکتور قابل بررسی در راهنمای خرید لپ تاپ طراحی، کارت گرافیک یا واحد پردازش گرافیکی آن باشد. اکثر افراد به اشتباه تصور می‌کنند کارت گرافیک تنها برای گیمینگ اهمیت دارد؛ اما اینطور نیست. سریع و روان بودن کار با نرم‌افزارهای طراحی، مثلا جابه‌جایی المان‌ها در برنامه ایلوستریتور، چیزیست که توسط GPU تعیین می‌شود. هرچقدر پردازنده گرافیکی دستگاه، پیشرفته‌تر و با تکنولوژی‌های جدیدتری ساخته شده باشد، تجربه طراحی با سرعت بالا و بدون افت کیفیت در اجرا برای کاربر بهتر خواهد بود.

نکته مهمی که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، خرید لپ تاپ طراحی با کارت گرافیک مجزا (نه یکپارچه) است تا امکان ارتقاء آن با توجه به نیاز خود را داشته باشید. CPU های گسسته برخلاف مدل‌های یکپارچه، به VRAM (حافظه دسترسی تصادفی ویدیویی) مجهز هستند که برای یک طراح گرافیک، ویژگی مهمی محسوب می‌شود. اکثر تولیدکنندگان محتواهای گرافیکی، پردازنده‌های گرافیکی، آخرین نسل NVIDIA GeForce RTX یعنی NVIDIA GeForce RTX 4060 4050 را انتخاب می‌کنند، اما NVIDIA GeForce RTX 4050 مدلی با هزینه کمتر و کیفیت قابل قبول خواهد بود. اگر به دنبال محصولات برند AMD هستید، نگاهی به نسل R9 از پردازنده‌های گرافیکی Radeon داشته باشید. 

رم (RAM) و حافظه ذخیره‌سازی (Storage Drive) 

حافظه دسترسی تصادفی یا رم، مشخصه‌ای مهم در یک لپ تاپ طراحی است که هرچه بالاتر باشد به شما کمک می‌کند کارهای بیشتری را همزمان بتوانید انجام دهید. یک گرافیست ممکن است همزمان بخواهد نرم‌افزارهای Photoshop و Illustrator را اجرا و با آن‌ها کار کند؛ اگر رم به قدر کافی نباشد، سیستم پاسخگو نخواهد بود و کارها با تاخیر و کندی انجام می‌شوند. لپ تاپ طراحی در حدی که بتواند از پس کارهای گرافیکی متوسط برآید باید رم 8 یا 16 گیگابایت داشته باشد؛ اما برای استفاده‌های سنگین‌تر و پیچیده‌تر مانند طراحی‌های سه‌بعدی و ساخت انیمیشن، تا 32 گیگابایت هم لازم خواهد بود. 

انواع حافظه‌های ذخیره‌سازی که یک لپ تاپ طراحی می‌تواند داشته باشند، HDD یا SSD است. نوع HDD که بیشتر در مدل‌های قدیمی‌تر استفاده می‌شد، قیمت ارزان‌تری دارد اما سرعت انجام کارها با استفاده از آن کم است و از لحاظ Multitasking، مناسب کارهای گرافیکی نیست. از طرف دیگر، حافظه‌های SSD، بسیار سبک‌تر و پرسرعت‌تر هستند و به همین علت، قیمت آن‌ها نیز بالاتر خواهد بود. مسلما یک دیزاینر یا طراح سه‌بعدی، علاقه‌ دارد کارها با سرعت و بدون کندی انجام شود؛ بنابراین انتخاب مناسب در خرید لپ تاپ طراحی، حافظه ذخیره‌سازی از نوع SSD خواهد بود.

معمولا یک حافظه SSD با حداقل ظرفیت 512 گیگابایت برای انجام انواع طراحی‌ها لازم است اما اگر در حوزه‌ای که در آن مشغول هستید، با فایل‌هایی با حجم بسیار بالا سروکار دارید، می‌توانید به خرید مدل‌های یک ترابایتی نیز فکر کنید. البته داشتن یک هارد اکسترنال نیز در کنار لپ تاپ طراحی می‌تواند در داشتن فضای ذخیره‌سازی بیشتر به شما کمک کند. 

قابلیت‌های اضافه برای خرید لپ تاپ طراحی

انواع مختلفی از قابلیت‌های جذاب و کاربردی در برخی مدل‌های لپ تاپ طراحی وجود دارند که می‌تواند طراحان و تولیدکنندگان محتواهای گرافیکی را به خود جذب کند. دقت داشته باشید که مجهز بودن لپ‌تاپی که خریداری می‌کنید به هر کدام از این قابلیت‌ها، باعث یک جهش قیمت نسبتا بزرگ در آن خواهد شد؛ پس اگر بودجه محدودی دارید یا به آن قابلیت خاص عملا نیاز واقعی ندارید، مدل‌های ساده‌تر را انتخاب کنید.

راهنمای خرید لپ تاپ طراحی تصویر سوم

قابلیت‌های پیشرفته در لپ تاپ‌های طراحی از صفحه نمایش لمسی و پشتیبانی از ورودی قلم روی تاچ‌پد شروع می‌شود و تا طراحی ماژولار پیش می‌رود. در لپ‌تاپ‌هایی با طراحی ماژولار، شما می‌توانید یک واحد به‌خصوص را تعویض کنید به‌جای این که یک سیستم کامل را مجدد خریداری کنید. 

عوامل دیگری مانند باتری، پورت‌ها و قابلیت‌های اتصال، وزن و غیره نیز در بررسی و خرید یک لپ تاپ طراحی موثر هستند؛ اما ما به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کردیم تا بتوانید انتخاب دقیق‌تری داشته باشید. در ادامه با تفکیک حوزه‌های طراحی به چند بخش مهم، چند سری از بهترین لپ تاپ طراحی موجود در بازار را به شما معرفی خواهیم کرد. 

لپ تاپ مناسب طراحی لوگو

طراحان لوگو بیشتر با برنامه‌های تخصصی این حوزه مانند ایلوستریتور (Illustrator)، کورل دراو (Corel Draw) و ایندیزاین (Indesign) سروکار دارند؛ بنابراین لب تاپ مناسب این افراد بهتر است قدرت مناسبی برای اجرای آن‌ها داشته باشد. پردازنده پرقدرت و ترکیب خوبی از رم و حافظه در یک لپ تاپ مناسب طراحی لوگو، کمک می‌کند تاخیری در انجام همزمان کارها دیده نشود و سرعت کاملا قابل قبول باشد.

راهنمای خرید لپ تاپ طراحی تصویر چهارم

برای این نوع استفاده، خرید لپ‌تاپ‌های زیر به شما پیشنهاد می‌شود: 

1- مک بوک اپل سری Pro

مک بوک‌های سری پرو، پردازنده‌های قدرتمندی دارند اما قابلیت ارتقا در آن‌ها محدود است و به عبارتی وجو ندارد. سایز نمایشگر این مدل‌ها برای طراحی لوگو مناسب است و از طرفی قابلیت حمل خوبی هم دارند. نوع نمایشگر آن Liquid Retina XDR است که یکی از بهترین‌هاست اما از طرفی دیگر، سیستم عامل macOS باعث می‌شود کاربر برای نصب و اجرای برخی نرم‌افزارهای عمومی دچار مشکل شود. 

پیشنهاد ما: 

2- لپ تاپ لنوو سری ThinkPad

همه مدل‌های سری ThinkPad از برند لنوو، به دوام بالا و عملکرد قدرتمند معروف هستند و این ویژگی‌ مورد علاقه طراحان برای خرید لپ تاپ مناسب طراحی لوگو است. صفحه‌کلید این مدل‌های این سری، طراحی ارگونومیک و حرفه‌ای دارد. شما می‌توانید کانفینگ‌های مختلفی را از لپ‌های این سری با هم مورد مقایسه و بررسی قرار داده و با توجه به نیازی که دارید بهترین را انتخاب کنید. البته برخی مدل‌های موجود در این سری، نسبتا سنگین هستند و طراحی بدنه آن‌ها نیز ممکن است کمی قدیمی به‌نظر برسد. 

پیشنهاد ما: 

3- لپ تاپ HP سری Spectre

مهم‌ترین و برجسته‌ترین قابلیت در لپ‌تاپ‌های این سری، وجود برخی مدل‌ها با قابلیت تبدیل به تبلت است که برای راحتی نگهداشت در دست، حین طراحی لوگو، مفید به نظر می‌رسد. نمایشگرهای OLED در این سری هم حضور دارند و طراحی‌های بدنه در آن جذاب و چشمگیر است. تنها نکته منفی درباره مدل‌های سری اسپکتر از برند اچ پی، قیمت بالا و طول عمر کم باتری در برخی مدل‌هاست. 

لپ تاپ مناسب طراحی لباس

اکثر متخصصان حوزه مد و فشن از نرم‌افزارهای معروف در این زمینه مانند PatternMarker Maker Studio، C-Design PLM ،Edraw max و غیره استفاده می‌کنند؛ بنابراین یک لپ تاپ مناسب طراحی لباس، باید به قدر کافی قدرتمند باشد تا بتواند برنامه‌هایی با این حجم و گرافیک را اجرا کند. برای یک لپ تاپ طراحی لباس، حداقل 4 گیگابایت رم، حداقل 512 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی، حداقل رزولوشن 1024 در 760 پیکسل و حداقل پردازنده Intel Core i5 یا AMD Ryzen 7 نیاز است. در خرید لب تاب برای این نوع استفاده، بهتر است به قابلیت حمل و میزان شارژدهی باتری، توجه بیشتری داشته باشید. 

پیشنهاد ما: 

  • لپ تاپ لنوو IdeaPad Slim 3 
  • لپ تاپ ایسوس Zenbook Q410VA 
  • لپ تاپ لنوو Ideapad 5 
راهنمای خرید لپ تاپ طراحی تصویر پنجم

لپ تاپ مناسب طراحی سنگین

کارهای سنگین گرافیکی نیازمند یک لپ تاپ طراحی با قدرت پردازش بسیار بالا، حافظه SSD و رم زیاد است. هر کدام از این موارد در لب تاپ از حالت پیشرفته کمتر باشد، قادر به انجام پروژه‌های سنگین گرافیکی با آن نخواهید بود. مثلا پردازنده‌های Intel Core i9 یا AMD Ryzen 9 یا بیشتر مناسب این کارها هستند؛ رم به کار رفته در لپ تاپ مناسب طراحی سنگین نیز باید از 16 به بالا باشد. 

پیشنهاد ما: 

  • لپ تاپ ایسر Predator Helios Neo 16 
  • لپ تاپ اپل مک بوک پرو M3 Max 2023 مدل MUW63
  • لپ تاپ ایسوس ROG Strix G18 G814JV

لپ تاپ مناسب طراحی سه بعدی

در این لپ‌تاپ‌ها علاوه بر CPU و GPU بسیار قدرتمند و با تعداد هسته‌های بالا که لازمه هر نوع لپ تاپ طراحی است، باید نمایشگری با پنل پیشرفته (حداقل OLED) و کیفیت بالا (حداقل QHD) وجود داشته باشد. همچنین در نمایشگر لپ تاپ مناسب طراحی سه بعدی، وسعت دید در زوایای مختلف، روشنایی، تراکم پیکسل و نرخ نوسازی بالا باشد تا مدل‌های سه‌بعدی به راحتی ساخته و مشاهده شوند. 

پیشنهاد ما: 

  • لپ تاپ ایسوس TUF Gaming F15 FX507VU 
  • لپ تاپ ایسوس Vivobook M1502YA 
راهنمای خرید لپ تاپ طراحی تصویر ششم

لپ تاپ مناسب طراحی تریدی مکس

تریدی مکس یک نرم‌افزار تخصصی برای ساخت بازی و طراحی انیمیشن است که می‌توانید بسته به خلاقیتی که دارید، مدل‌های سه‌بعدی جذابی با آن بسازید. متوسط سیستم مورد نیاز برای اجرای این نرم‌افزار و مدل‌سازی‌های سه‌بعدی، بین Core i5 تا i7 یا Ryzen 5 تا 7 است اما اگر قصد دارید از مدل‌های خود رندر بگیرید به سیستم قدرتمندتری نیاز خواهید داشت. کارت‌های گرافیک حرفه‌ای از برندهای AMD یا NVIDIA در انواع لپ تاپ مناسب طراحی تریدی مکس استفاده می‌شوند؛ برای مثال مدل RTX حرفه‌ای NVIDIA گزینه مناسبی است. 

پیشنهاد ما: 

  • لپ تاپ لنوو IdeaPad Gaming 3 
  • لپ تاپ ایسر Aspire 5 A515 

لپ تاپ مناسب طراحی فتوشاپ

فتوشاپ رایج‌ترین برنامه‌ای است که تقریبا همه افراد متخصص در حوزه طراحی و رندرینگ در بخشی از پورسه کار خود از آن استفاده می‌کنند. هرچند برخی افراد از این نرم‌افزار استفاده‌های سطحی در حد روتوش ویرایش عکس دارند، اما این برنامه قابلیت‌های جذاب و پیچیده‌ای دارد که برای بهره‌گیری از آن‌ها نیاز به یک لپ تاپ مناسب طراحی فتوشاپ خواهید داشت.

با وجود این که فتوشاپ یک نرم‌افزار حوزه گرافیک است اما برای اجرای آن نیاز به پردازنده گرافیکی خیلی قدرتمند نیست و حتی کارت‌های گرافیک آنبرد نیز در این موارد پاسخگوی نیاز شما هستند؛ اگر چه بهتر است مدلی انتخاب کنید که قابلیت ارتقا در زمان نیاز را داشته باشد. 

  • لپ تاپ ایسوس Vivobook M1502YA 
  • لپ تاپ لنوو V15 
  • لپ تاپ ایسر Aspire 5 A515
راهنمای خرید لپ تاپ طراحی تصویر هفتم

سوالات متداول

لپ تاپ طراحی با سیستم‌عامل مک بخریم یا ویندوز؟

باتوجه به این که پردازنده گرافیکی در مک بوک‌ها آنبرد هستند و قابلیت کاستوم‌سازی ندارند، انتخاب لپ تاپ طراحی با سیستم عامل ویندوز انتخاب منطقی‌تری است؛ البته پردازنده‌های گرافیکی نسل جدید مک بسیار قدرتمند هستند اما به هر حال با ویندوز دست شما در ارتقاء بازتر خواهد بود.

از طرفی دیگر، برنامه‌های قابل نصب و اجرا روی سیستم‌عامل مک‌، مواردی خاص هستند و امکان نصب هر برنامه‌ای را روی آن ندارید؛ در حالی که این محدودیت با لب تاب‌های ویندوزی بسیار کمرنگ‌تر است. در نهایت نیز باید بدانید که قیمت مک بوک‌ها از بسیاری از انواع لپ تاپ طراحی ویندوزی بیشتر است؛ بنابراین اگر بودجه شما محدود است باید به این نکته نیز توجه کنید.

قیمت لپ تاپ برای کارهای گرافیکی چقدر است؟

قیمت لپ تاپ طراحی به موارد مختلفی مانند پردازنده گرافیکی، نوع نمایشگر، قابلیت‌های اضافه مانند پشتیبانی از ورودی قلم و غیره بستگی دارد؛ بنابراین نمی‌توان قیمت دقیقی برای آن تعیین کرد. اما به هر حال، به‌دلیل گرافیک قدرتمند و نمایشگرهای پیشرفته در این لپ‌تاپ‌ها، قیمت‌ها نسبتا بالا هستند. 

پست های مرتبط برای شما

دیدگاه کاربران

برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.

تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.

شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.