چرا نباید همیشه حالت ذخیره باتری گوشی را روشن نگه داشت؟

هلیا مینائی
- 16 اردیبهشت 1404
- 5 دقیقه مطالعه

با افزایش وابستگی روزمره ما به گوشیهای هوشمند، مصرف بهینه باتری به یکی از دغدغههای اصلی کاربران تبدیل شده است. حالت ذخیره باتری یا حالت Battery Saver و Low-Power Mode یکی از ابزارهای مفید سیستمعاملهای گوشیموبایل برای کاهش مصرف انرژی است؛ اما استفاده مداوم و بدون برنامه از این قابلیت، ممکن است تأثیرات منفی بر عملکرد کلی دستگاه داشته باشد. در این مطلب قصد داریم به بررسی دلایلی بپردازیم که نشان میدهند چرا نباید همیشه حالت ذخیره باتری گوشی را فعال نگه داشت و چه زمانی بهترین زمان استفاده از آن است.
دلایل اشتباه بودن همیشه روشن نگه داشتن حالت ذخیره باتری گوشی
استفاده از حالت ذخیره باتری گوشی در شرایطی که با مشکل کمبود باتری یا عدم دسترسی به شارژر مواجه هستید، کاملا منطقی و مفید است؛ اما به صورت مدام روشن نگه داشتن این قابلیت نه تنها باعث افت کیفیت گوشی میشود، بلکه میتواند به عملکرد نرمافزاری و سختافزاری دستگاه آسیب وارد کند؛ در نتیجه استفاده هوشمندانه و زمانبندی شده از حالت ذخیره باتری گوشی، بهترین راهکار برای حفظ تعادل بین عملکرد و مصرف انرژی است. در ادامه دلایل اشتباه بودن همیشه روشن نگه داشتن حالت ذخیره باتری گوشی را برای شما قرار دادهایم که با آسیبهایی که در پیش هستند، آشنا شوید.

افت کلی عملکرد گوشی نسبت به حالت عادی
اگر گوشیموبایلی که استفاده میکنید از نرخ نوسازی ۹۰ یا ۱۲۰ هرتزی بهره میبرد، زمانی که حالت ذخیره نیرو را روشن میکنید، نرخ نوسازی صفحهنمایش به ۶۰ هرتز کاهش پیدا میکند تا مصرف باتری بهینه شود؛ در نتیجه با کند شدن عملکرد صفحهنمایش مواجه خواهید شد که در دنیای تکنولوژی امروزی، میتواند کمی آزاردهنده باشد.
روشن کردن حالتهای Battery Saver و Low Power Mode علاوه بر محدود کردن فعالیتهای پسزمینه، موجب محدود شدن قدرت پردازشی CPU و GPU گوشی میشوند که کندترشدن انیمیشنها و دیرتر بازشدن اپلیکیشنها را در پی دارد؛ در واقع این موضوع برای گیمرها بسیار آزاردهنده خواهد بود و میتواند به کاهش نرخ فریم و عدم پایداری منجر شود.
کاهش تجربه کاربری در برنامههای کاربردی
با روشن کردن حالت ذخیره باتری برخی از ویژگیهای بصری مانند انیمیشنها، روشنایی خودکار، نرخ نوسازی صفحهنمایش و موقعیتیابی دقیق غیرفعال یا تا حد زیادی محدود میشوند که ممکن است در طولانی مدت باعث ایجاد نارضایتی در تجربه کاربری شوند. به عبارتی روشن کردن حالت ذخیره نیرو، با کاهش فعالیتهای پسزمینه باعث میشود تا با اختلال عملکرد اپلیکیشنها مواجه شوید. همچنین برخی شواهد حاکی از آن است که با روشن کردن حالت ذخیره باتری گوشی، سرویسهای ذخیرهسازی ابری هم دچار اختلال میشوند و اطلاعات زمان زیادی نیاز دارد تا همگامسازی شوند.

اختلال در اعلانها و دریافت اطلاعات
همانطور که پیشتر هم به آن اشاره شد، روشن بودن حالت ذخیره نیرو گوشی، منجر به متوقف یا محدود شدن فعالیتهای پسزمینه میشوند. از جمله اثرات منفی که میتواند توقف فعالیتهای پسزمینه به همراه داشته باشد، محدود شدن اپلیکیشنهایی مثل پیامرسانها است که نتیجه آن دریافت نکردن یا دیرتر دریافت کردن اعلانهای مهم از آنها است؛ به این معنا که امکان دارد اعلانهای مهمی مانند پیامها، ایمیلها یا نوتیفیکیشنهای بانکی با تاخیر دریافت شوند یا اصلاً نرسند. این موضوع میتواند برای افرادی که نیاز به ارتباط دائمی یا بیوقفه دارند، آزاردهنده باشد و مشکلات جدی را به وجود آورد.
تاثیر منفی بر بهروزرسانی خودکار اپلیکیشنها
یکی دیگر از مشکلاتی که میتواند همیشه روشن بودن حالت ذخیره باتری برای شما در پی داشته باشد، عدم اجازه بهروزرسانی اپلیکشنها به صورت خودکار است. این موضوع باعث میشود تا برنامهها قدیمی بمانند یا اطلاعات آنها ناهماهنگ با نسخههای دیگر دستگاهها باشد. قدیمی بودن اپلیکیشنها در گوشیموبایل کاهش امنیت نرمافزارها، اختلال در کارایی برنامهها، عدم دریافت امکانات جدید و ناتوانی در استفاده همزمان بین دستگاهها را در پی دارند؛ در نتیجه این شرایط در بلندمدت میتواند به سلامت کلی باتری آسیب برساند.

افزایش فشار به باتری در طولانیمدت با همیشه روشن بودن حالت ذخیره باتری گوشی
اگرچه هدف حالت ذخیره باتری گوشی کاهش مصرف انرژی است، اما استفاده مداوم از آن ممکن است باعث شود برخی عملکردهای نرمافزاری دائماً تحت فشار قرار گیرند و تعادل طبیعی شارژ و شارژ باتری بر هم بخورد. این شرایط در بلندمدت میتواند به سلامت کلی باتری آسیب برساند؛ اما آیا روشن کردن حالت ذخیره نیرو گوشی در طولانی مدت هم تاثیر مثبتی روی عملکرد باتری دارند؟
اکثر گوشیهای هوشمند که از حالت ذخیره نیروی باتری بهره میبرند،در تلاش هستند تا با تنظیم میزان انرژی بدون لطمه زدن به تجربه کاربری، مصرف باتری را کاهش دهند؛ اما بیشتر اوقات این حالت باعث میشود تا برخی از کارهای خودکار گوشی، مانند ریفرشکردن اپلیکیشنها را خودتان انجام دهید که انرژی زیادی از دستگاه میگیرد. به صورت کلی در گذر زمان، باتری گوشی عملکرد اولیه خود را از دست میهد و روشنکردن Battery Saver یا Low-Power Mode هم نمی تواند از این اتفاق جلوگیری کند.
راه حل های جایگزین برای همیشه روشن بودن حالت ذخیره باتری گوشی
راهحلهایی وجود دارند که شما میتوانید با استفاده از آنها همیشه از حالت ذخیره باتری استفاده نکنید و بدون قربانیکردن عملکرد و نرخ نوسازی گوشی، عمر باتری آن را تا حد زیادی افزایش دهید. در ادامه اشارهای به راه حل های جایگزین برای همیشه روشن بودن حالت ذخیره باتری گوشی خواهیم کرد.

- کاهش روشنایی صفحه نمایش: یکی از اصلیترین موردهایی که روی مصرف باتری تاثیر میگذارد، روشنایی بالای صفحهنمایش گوشی است که شما میتوانید با فعال کردن روشنایی خودکار یا کاهش دستی آن، بهسادگی مصرف باتری را کنترل کنید.
- خاموش کردن قابلیتهای بدون استفاده: بلوتوث، وایفای، GPS یا NFC اگر بدون استفاده روشن بمانند میتوانند روی باتری گوشی تاثیر بهسزایی داشته باشند؛ در نتیجه در مواقع غیر ضروری بهتر است آنها را خاموش کنید.
- محدودسازی فعالیت پسزمینه برنامهها: به جای همیشه روشن کردن حالت ذخیره باتری گوشی، میتوانید بهصورت دستی دسترسی اپلیکیشنها به اینترنت یا فعالیت در پسزمینه آنها را محدود کنید؛ مخصوصاً برای برنامههایی که کمتر به سراغ آنها میروید.
- استفاده از حالت تاریک (Dark Mode): اگر از گوشیهایی با صفحهنمایش OLED استفاده میکنید، فعال کردن حالت تاریک میتواند تأثیر قابل توجهی در کاهش مصرف انرژی داشته باشد؛ چرا که پیکسلهای تیره برق کمتری مصرف میکنند.
- بررسی سلامت باتری: به مرور با استفاده از گوشی موبایل، سلامت باتری کاهش پیدا می کند و نیاز است تا دفعات بیشتری گوشی را شارژ کنید؛ در نتیجه شما میتوانید با بررسی سلامت باتری گوشی در صورتی که آسیب دیده است، نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
- غیرفعال کردن نوتیفیکیشنهای غیرضروری: دریافت مکرر اعلان روی صفحه گوشی، باعث روشن شدن نمایشگر و فعالیت اپها میشوند. مدیریت و محدود کردن اعلانها به کاهش مصرف باتری کمک شایانی میکند.
- نصب اپلیکیشنهای بهینه:برخی اپها انرزی زیادی مصرف میکنند که شما میتوانید با استفاده از نسخههای سبکتر (مثل Facebook Lite یا Gmail Go) مصرف باتری را کاهش داده و سرعت سیستم را بالا ببرید.
نتیجهگیری مقاله چرا نباید همیشه حالت ذخیره باتری گوشی را روشن نگه داشت؟
در مجموع، بهجای وابستگی دائمی به حالت ذخیره باتری گوشی، استفاده از راهکارهایی که برای شما قرار داده شده، کمک میکند تا بدون آنکه تجربه کاربری یا عملکرد گوشیتان آسیب ببیند، مصرف باتری را کاهش دهید. در واقع استفاده از حالت ذخیره نیرو گوشی زمانی پیشنهاد میشود که واقعا به آن نیاز دارید و همیشه روشن بودن آن نتیجه مطلوبی در پیش نخواهد داشت؛ چرا که گوشیموبایل برای عملکرد روان و بدون دغدغه طراحی شده است. آیا شما هم همیشه از حالت ذخیره باتری گوشی خود استفاده میکنید؟ چه راهکارهای دیگری بهعنوان جایگزین برای آن پیشنهاد میدهید؟
برای ثبت نظر ابتدا باید وارد شوید.
تا کنون هیچ دیدگاهی برای این مقاله ثبت نشده است.
شما میتوانید اولین نفری باشید که برای این مقاله دیدگاه ثبت می کند.